Το κολατσιό απαραίτητο στο σχολείο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αν το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το κολατσιό ωστόσο είναι απαραίτητ0 για τα παιδιά

Το κολατσιό είναι σημαντικό για τα παιδιά,  καθώς αποτελεί  ένα εξαιρετικά σημαντικό συστατικό της σωστής και επαρκούς διατροφής. Ένα παιδί που είναι γεμάτο ενεργητικότητα και έχει πληθώρα καθημερινών υποχρεώσεων χρειάζεται οπωσδήποτε το πρόγευμα.


Τα σχολικά κυλικεία παρά την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει συγκεκριμένα τρόφιμα, πολλές φορές έχουν τρόφιμα που δεν είναι θρεπτικά για τα παιδιά και που περιέχουν κενές θερμίδες και πολλά λιπαρά.

Είναι καλύτερο λοιπόν να ξεκινήσει το παιδί για το σχολείο έχοντας φάει το πρωινό του και έχοντας μαζί του κάτι από το σπίτι, όπως ένας τοστ, ένα σάντουιτς με τυρί και ντομάτα, λίγο κέικ ή φρούτα.

Κάτι που ίσως βοηθήσει είναι να εμπλέξετε και το παιδί στη διαδικασία της προετοιμασίας του κολατσιού του, εξηγώντας τι ακριβώς ετοιμάζετε. Μιλήστε του για τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, ρωτήστε το τι θα του άρεσε να φάει και ζητήστε του να σας βοηθήσει κι εκείνο στην προετοιμασία.

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες ιδέες που μπορούν να αποτελούν ένα πλήρες και νόστιμο πρωινό.

- Κρουασάν, τα παιδιά τα λατρεύουν είτε επιλέξετε γέμιση σοκολάτας ή μαρμελαδας.

- Σαντουιτσάκια με αραβική πίτα. Γεμίστε τις πιτούλες με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα και μαρούλι για ένα χορταστικό κολατσιό.

-Πιτσάκια

-Τσουρεκάκια

-Παστέλι: από σουσάμι και μέλι, που είναι δυναμωτικό και πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Ε και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο κ.α.

-Φρούτα, συνήθως τα παιδιά τρελλαίνονται για τις μπανάνες που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και κάλιο
-Στικς από καρότο και αγγούρι: Κόψτε ραβδάκια από καρότα και αγγουράκια που είναι τραγανιστά, νόστιμα και υγιεινά.
-Σπιτική σπανακόπιτα: το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και αντιοξειδωτικά.