Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 16-20 μηνών; (Τέστ Ανάπτυξης)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

mandou


ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής,

μαζί με την επιστημονική του ομάδα από το αναπτυξιακό κέντρο mandou δημιούργησαν μια σειρά από 8 ερωτηματολόγια, τεστ ανάπτυξης για γονείς. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στους 33 -36 μήνες. Αφού συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το δώσετε στον παιδίατρο σας για αξιολόγηση.

Το μωρό 16-20 μηνών

Το μωρό 16-20 μηνών, είναι ένας μικρός εξερευνητής! Θα τον βρείτε πάνω σε ντουλάπια, τραπέζια να προσπαθεί να πιάσει και να επεξεργαστεί αντικείμενα. Θα παρατηρήσετε πως χρησιμοποιεί τον δείκτη ή τον αντίχειρα του για να πιάσει. Επίσης θα αρχίσει να συνδυάζει δύο λέξεις μαζί όπως «Πάει νάνι» κλπ.
Εάν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας δεν δείχνει ενδιαφέρον να συνεργαστεί μαζί σας τότε είναι προτιμότερο να κάνετε το τεστ και έπειτα να συζητήσετε τις απαντήσεις με τον παιδίατρο σας. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε και τη βοήθεια από κάποιον ειδικό, ώστε να γίνει πλήρες αναπτυξιακός έλεγχος σε ένα αναπτυξιακό κέντρο.

Τι είναι το αναπτυξιακό check up plus ;
Ο αναπτυξιακός έλεγχος είναι μια εξέταση που πραγματοποιείται από τον κ. Στέλιο Μαντούδη, Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή στο αναπτυξιακό κέντρο mandou και εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Πρόκειται για μια δοκιμασία που μας δίνει σημαντικά στοιχεία για τον ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι τομείς που εξετάζονται είναι: o κινητικός, ο κοινωνικός, τομέας λόγου και ομιλίας και αυτοεξυπηρέτησης. Μας βοηθά να εντοπίσουμε την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού σε σχέση με τη χρονολογική του ηλικία. Με άπλα λόγια τι μπορεί να κάνει σε σχέση με την ηλικία του.

Το ερωτηματολόγιο ανάπτυξης για γονείς είναι ένα σύντομο τεστ που μπορεί να συμπληρώσει ο γονέας μόνος του στο σπίτι.

Κατεβάστε τώρα το ερωτηματολόγιο, Τεστ Ανάπτυξης για το παιδί σας 16 - 20 μηνών

mandou.gr