Τα 4 Καλύτερα Παιχνίδια Προσχολικής Ηλίκίας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δώστε στα μικρά αγγελούδια σας τη δυνατότητα να χτίσουν γλυκές εμπειρίες και αναμνήσεις!

Ποιος δεν έχει νιώσει αυτό το μοναδικό συναίσθημα γλυκιάς νοσταλγίας όταν φέρνει στη μνήμη του τα πρώτα του παιχνίδια; Είναι αποδεδειγμένο ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου και οι εμπειρίες εκείνης της τρυφερής περιόδου είναι καθοριστικές για την υπόλοιπη ζωή του. Είναι λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζουμε ώστε τα παιδιά μας να βιώνουν όμορφες εικόνες παίζοντας.


Στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο της προσχολικής ηλικίας, είναι απαραίτητο ένα παιδάκι να δέχεται ερεθίσματα που θα το βοηθήσουν να χτίσει ένα απόθεμα θετικών εμπειριών. Τι καλύτερο από το να γίνεται αυτό κατά τη διάρκεια της πλέον σημαντικής δραστηριότητας αυτής της ηλικίας που δεν είναι άλλη από το παιχνίδι! Όταν θυμόμαστε τους εαυτούς μας παιδιά, θυμόμαστε τι άλλο;!; Το παιχνίδι!

Πέραν από τις όμορφες αναμνήσεις, όταν ένα παιδάκι παίζει, ταυτόχρονα χτίζεται και ο χαρακτήρας του. Είναι τότε που βιώνει συναισθήματα, μαθαίνει πράγματα, ανακαλύπτει τον κόσμο! Έτσι, το παιχνίδι, πέραν από μέσο ψυχαγωγίας - και «εξαγοράς λίγου χρόνου ησυχίας» για τους γονείς - μπορεί να αποτελέσει αστείρευτη πηγή ποιοτικών ερεθισμάτων για το παιδί. Αρκεί, τα παιχνίδια να είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν αυτά τα ερεθίσματα.

Τα 4 Καλύτερα Παιχνίδια Προσχολικής Ηλίκίας.

Ας δούμε για παράδειγμα τέσσερα παιχνίδια που θα βοηθήσουν τα παιδάκια που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία να δημιουργήσουν όμορφες εικόνες που θα τα συνοδεύουν μέχρι την ενήλικη ζωή τους:

1. Το Αρχηγείο των PJ Masks (https://goo.gl/kLatJE ):

Είναι μια εξαιρετική πρόταση ώστε τα παιδάκια να ξεκινήσουν από μικρά να μαθαίνουν την έννοια της ομαδικότητας και του ηρωισμού παίζοντας με τις μοναδικές φιγούρες του Αρχηγείου των Πιτζαμοηρώων! Μια εξαιρετικό παιχνίδι για την εισαγωγή των παιδιών στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της οξυδέρκειας και της ευρηματικότητας!

 

  1. Cicciobello Πυρετούλι (https://goo.gl/DXjFbZ ):

Συνήθως τα μικρά κοριτσάκια θέλουν να μοιάσουν στη δική τους μαμά και τι πιο συνηθισμένο από το να θέλουν αν φροντίσουν το δικό τους «μωρό»! Το Cicciobello  Πυρετούλι είναι ένα παιχνίδι που βοηθά το παιδάκι να αναπτύξει τα αισθήματα της φροντίδας και της τρυφερότητας, ενώ προσπαθεί να γιατρέψει το αρρωστούλι μωράκι με διαδραστικούς τρόπους. Δεν θεωρείται άδικα ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια προσχολικής ηλικίας, που κάθε μικρό παιδί αξίζει να έχει.

 

  1. Peppy Pups (https://goo.gl/UNLd88 ):

Τι είναι αυτό που κάθε παιδί λατρεύει και αναμφισβήτητα θα ζητήσει έντονα από τους γονείς του κάποια στιγμή;; Μα τι άλλο από ένα γλυκύτατο κουταβάκι;!;

Κάθε παιδί ονειρεύεται ένα σκυλάκι! Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι και «πονοκέφαλος» για κάθε γονιό που ξέρει ότι τα ζωάκια έχουν και ευθύνες! Το Peppy Pups το παιδί μπορεί να το αγκαλιάζει, να το φροντίζει και να το πηγαίνει βόλτα με το λουράκι του, όπως θα έκανε και με ένα αληθινό κατοικίδιο. Σίγουρα ένα παιχνίδι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα αληθινό σκυλάκι μπορεί όμως να δημιουργήσει όμορφα συναισθήματα σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας και να του δημιουργήσει παρόμοια συναισθήματα χαράς και τρυφερότητας παίζοντας και φροντίζοντας ένα «σκυλάκι» που ποιος ξέρει…σύντομα μπορεί να γίνει αληθινό!

 

  1. Mickey & Minnie - Χαρούμενα Γενέθλια (https://goo.gl/LTnSZG ):

Τα γενέθλια, η τούρτα με τα κεράκια και τα δώρα είναι η αγαπημένη στιγμή κάθε παιδιού και μια από τις σημαντικότερες αναμνήσεις ζωής για όλους μας! Τι πιο γλυκό από το να συνοδεύεται αυτή η στιγμή με το απόλυτο ορόσημο της παιδικότητας και της διασκέδασης που είναι ο Mickey και η Minnie;!; Πόσο μάλλον, όταν το παιδάκι αγκαλιάσει το αγαπημένο του ποντικάκι και εκείνο του τραγουδήσει το πασίγνωστο και αγαπημένο όλων “Happy Birthday”!! Ο Mickey, η Minnie και ο κόσμος του Disney είναι συνώνυμο της ψυχαγωγίας, ένας κόσμος τον οποίο κάθε παιδάκι θα πρέπει να γνωρίσει!

Τέσσερις πολύ όμορφες προτάσεις για να βοηθήσετε μικρά σας να χτίσουν από τώρα το δικό τους κόσμο όμορφων εμπειριών, εικόνων και συναισθημάτων!

 

tags:


tags: