Τατιάνα Καλαντζή: Η ηθοποιός, μαμά και σύζυγος του Λευτέρη Ελευθερίου απενοχοποιεί όλες τις μαμάδες με όπλα της το χιούμορ & το κανάλι της!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συνέντευξη στη Μαρία Ροδίτη

Η Τατιάνα Καλαντζή είναι ηθοποιός, youtuber και μαμά δύο υπέροχων παιδιών, του 6,5 ετών Ιάσονα και της 4,5 ετών Μυρσίνης από το γάμο της με τον επίσης ηθοποιό, Λευτέρη Ελευθερίου. Με αφορμή την πρόσφατη δημιουργία του youtube channel της, Tatiwebtv, μοιράστηκε μαζί μας την ιδέα της δημιουργίας του καναλιού της, τις ευκολίες και τις δυσκολίες που έχει η μητρότητα και η καθημερινότητα με δύο παιδιά, τις αντιξοότητες του επαγγέλματός της και τα μελλοντικά επαγγελματικά της σχέδια.


All4mama: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Τατιάνα Καλαντζή: Η αλήθεια είναι ότι πάντα έψαχνα τρόπους να εκφραστώ, να διοχετεύσω τη φαντασία μου, να μιλήσω για όσα με «έκαιγαν», να μοιραστώ όσα με έκαναν να γελάω και να μείνω για πάντα σε μια κατάσταση συνεχούς ενδιαφέροντος για τον κόσμο γύρω μου. Έτσι, βρέθηκα μια μέρα στη δραματική σχολή.

All4mama: Πώς και πότε προέκυψε η ιδέα του youtube channel Tatiwebtv;

Τ. Κ.: Ήμουν πολύ τυχερή, γιατί γνώρισα κάποιες υπέροχες μέλλουσες μαμάδες σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού και μαζί αποφασίσαμε και φτιάξαμε μια κλειστή ομάδα στο internet. Η ομάδα πέρασε από διάφορα στάδια και έγινε σιγά σιγά ένας ασφαλής χώρος εξομολόγησης και υποστήριξης. Πλέον έχουμε καθημερινή επαφή και τις νιώθω σαν  οικογένειά μου. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί! Μαζί τους ένιωσα ασφαλής να μοιραστώ τις δυσκολίες, αλλά και τις χαρές της μητρότητας. Να ζητήσω και να δώσω βοήθεια. Ένιωσα λιγότερο μόνη και λιγότερο «τρελή» ή «προβληματική» σε στιγμές απελπισίας. Βγήκα από την παγίδα της «τέλειας» μάνας και άρχισα να με αποδέχομαι όπως είμαι. Αυτή, λοιπόν, τη δύναμη και την αγάπη που πήρα από την ομάδα αυτή ήθελα να τη μοιραστώ και με άλλες μαμάδες. Έτσι και έγινε το Tatiwebtv!

 

Τατιάνα Καλαντζή: Η ηθοποιός, μαμά και σύζυγος του Λευτέρη Ελευθερίου απενοχοποιεί όλες τις μαμάδες με όπλα της το χιούμορ & το κανάλι της!
Στιγμιότυπο από βιντεάκι του Tatiwebtv

All4mama: Πώς σκεφτήκατε να συνδυάσετε τη μητρότητα με την υποκριτική;

Τ. Κ.: Για μένα αυτό ήταν μια προσωπική ανάγκη που προέκυψε!

All4mama: Ονειρευόσασταν από μικρή να γίνετε μητέρα;

Τ. Κ. : Σε καμία περίπτωση! Αντιθέτως, από μικρή είχα αποφασίσει και είχα ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να κάνω παιδιά. Όλα άλλαξαν, βέβαια, όταν βρήκα τον άνθρωπο μου και μετά από 7-8 χρόνια κοινής πορείας χτύπησε πολύ δυνατά το καμπανάκι της μητρότητας μέσα μου. Ήταν το φυσικό επόμενο μάλλον. Τότε, αναθεώρησα τα πάντα.

All4mama: Τι ρόλο παίζει το χιούμορ στη ζωή σας;

Τ. Κ.: Ζωτικής σημασίας. Είναι το οξυγόνο μου. Αν δεν  καταφέρω να επικοινωνήσω μέσω του χιούμορ με έναν άνθρωπο υποφέρω, κουράζομαι, βαριέμαι, νιώθω δυσφορία και επιλέγω να απομακρυνθώ το συντομότερο. Το χιούμορ είναι τρόπος επικοινωνίας. Το αγαπημένο μου είδος χιούμορ είναι να γελάω με τα βάσανά μου, τα δικά μου και γενικά της ανθρωπότητας. Κάτι σαν παυσίπονο δηλαδή.

All4mama: Ποιο ήταν το πιο αστείο και το πιο συγκινητικό περιστατικό που σας συνέβη στη διάρκεια της μητρότητας;

Τ. Κ.: Ακριβώς αυτό το θέμα θίγεται στην καινούρια σειρά που έχω ξεκινήσει στο κανάλι μου στο youtube. Λέγεται «μαμαδοκουβέντες» και συζητά στιγμές της μητρότητας: αστείες, τρομακτικές, συγκινητικές, ακόμα και αηδιαστικές. Εκεί τα λέω όλα...!

All4mama: Έχετε ασχοληθεί αρκετά με το παιδικό θέατρο και με μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά… 

T. K: Λατρεύω να εξερευνώ τον κόσμο των παιδιών. Το πώς σκέφτονται. Τι τα ενθουσιάζει. Τι σημαίνει παιχνίδι... Ανακάλυψα, λοιπόν, ότι το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε, να δοκιμάζουμε σε ένα ασφαλές πλαίσιο όλα τα δυναμικά που κρύβουμε μέσα μας χωρίς να χρειάζεται να υποστούμε τις δύσκολες και αμετάκλητες συνέπειες μιας κακής επιλογής, όπως στην αληθινή ζωή. Μέσα από την επαφή μου με τα παιδιά κατάλαβα πόσο απαραίτητο είναι το παιχνίδι και στους ενήλικες. Ο ενήλικας που δεν «παίζει» καθόλου, μετατρέπεται σταδιακά- μέρα με τη μέρα- σε ένα «ρομπότ» που εκτελεί μηχανικά λειτουργίες, τη μια μετά την άλλη, χάνοντας ο,τιδήποτε τον κάνει άνθρωπο. Παιχνίδι είναι ο,τιδήποτε μας κάνει να χανόμαστε και να ξεχνιόμαστε μέσα σε αυτό χωρίς να κοιτάμε το ρολόι, χωρίς αγωνία για το μετά, χωρίς να κρίνεται η αξία μας από αυτό. Κάπου εκεί συναντιέται το παιχνίδι με το θέατρο και τη βιωματική γνώση για μένα!

All4mama: Σε αρκετά βιντεάκια και σε άλλες δουλειές σας έχετε συνεργαστεί με τον σύζυγό σας, επίσης ηθοποιό, Λευτέρη Ελευθερίου. Πώς είναι αυτή η εμπειρία;

Τ. Κ.: Θα την χαρακτήριζα δύσκολη και περιπετειώδη. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε και οι δυο έντονες και πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Όταν μπλέκεις τα προσωπικά με τα επαγγελματικά είναι πάντα πολύ ζόρικα τα πράγματα. Μέχρι στιγμής, όμως, πάντα βγαίνουμε κερδισμένοι από τις συνεργασίες μας σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά μας δίνεται και η δυνατότητα να δουλέψουμε και την προσωπική μας σχέση μέσα από τη δουλειά. Παρά τις δυσκολίες, η αγάπη για το κοινό δημιούργημα που φέρνουμε εις πέρας μας ενώνει τελικά. Μοιάζει κάπως με το μεγάλωμα των παιδιών. Ο κάθε γονιός  έχει άλλη άποψη για το μεγάλωμά τους, αλλά αν ενώσουν δυνάμεις και σκεφτούν το κάλο των παιδιών πάντα βρίσκουν την καλύτερη λύση.

 

Τατιάνα Καλαντζή: Η ηθοποιός, μαμά και σύζυγος του Λευτέρη Ελευθερίου απενοχοποιεί όλες τις μαμάδες με όπλα της το χιούμορ & το κανάλι της!

 

All4mama: Τα παιδιά σας βλέπουν τα βιντεάκια και τις δουλειές στις οποίες συμμετέχετε; 

Τ. Κ.: Κάποιες φορές ναι. Το τελευταίο διάστημα έχουν «κολλήσει» με τις «μαμαδοκουβέντες» που φτιάχνω στο youtube και με ρωτούν διάφορα. Ένα θα σου πω...Η κόρη μου, η Μυρσίνη, που κοντεύει 5 χρόνων, μου δήλωσε μετά από αυτά που άκουσε σε ένα βιντεάκι ότι δε θέλει ποτέ να γίνει μάνα!!

All4mama: Κάνατε στην άκρη την καριέρα σας ως ηθοποιός για να μεγαλώσετε τα παιδιά σας;

Τ.Κ.: Καθόλου. Όταν έμεινα έγκυος δε δούλευα σαν ηθοποιός. Βασικά, «καριέρα» σαν ηθοποιός δεν έκανα ποτέ. Μετά τη σχολή τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ελάχιστες οι δουλειές για νέες γυναίκες ηθοποιούς, τα κριτήρια πολλές φορές άπιαστα και οι συνθήκες πρόσληψης και οι πληρωμές εξευτελιστικές. Επίσης, δεν άντεξα ποτέ τη ματαιοδοξία και μεγαλομανία του χώρου. Έτσι, λοιπόν, δεν κυνήγησα ποτέ αυτήν την καριέρα. Έκανα λίγες και επιλεγμένες δουλειές με ανθρώπους που ένιωσα εμπιστοσύνη να συνεργαστώ.

All4mama: Προσωπικός χρόνος για εσάς την ίδια υπάρχει μέσα στις ευθύνες και υποχρεώσεις της καθημερινότητας;

T. K: Όταν πρωτοέγινα μάνα, το «ΟΧΙ» δεν υπήρχε. Μεγάλωσα με το πρότυπο μιας μάνας που οφείλει να θυσιάζει τα πάντα για τα παιδιά της και οποιαδήποτε ενασχόληση με τον εαυτό της καταδικαζόταν ως εγωιστική. Οπότε έπεσα κι εγώ με τα μούτρα πάνω στα παιδιά μου. Με την έλλειψη αυτοφροντίδας έφτασα κάποια στιγμή στον πάτο, τα είδα όλα μαύρα και κατέρρευσα σωματικά και ψυχολογικά. Αυτή η κατάρρευση, όμως, έγινε ένα σπουδαίο μάθημα. Έμαθα επιτέλους να ζητάω βοήθεια. Από τους ειδικούς και από τους δικούς μου ανθρώπους. Πλέον δε διαπραγματεύομαι τον προσωπικό χώρο και χρόνο για να φροντίσω το σώμα μου και την ψυχή μου. Έμαθα καλά πλέον τι είναι αυτό που γεμίζει τις μπαταρίες μου και πήρα την ευθύνη να τις γεμίζω ΕΓΩ καθημερινά.

All4mama: Ποιες θα ήταν οι 5 συμβουλές που θα δίνατε σε νέες μητέρες, ώστε να αντιμετωπίζουν τη νέα τους ζωή με χιούμορ;

T. K.: Μη σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Κάνε αυτό που θεωρείς εσύ σωστό για το παιδί σου. Μην παίρνεις τίποτα στα σοβαρά (εκτός κι αν είναι θέμα ζωής ή θανάτου). Σκέψου πως ό,τι κι αν περνάς αυτήν τη στιγμή, σίγουρα θα περάσει. Σκέψου πως ό.τι κι αν περνάς δεν είσαι η μόνη. Γέλα με όσα σου συμβαίνουν σαν να ήταν μαζί σου μια καλή φίλη που περνάει τα ίδια και σου κλείνει το μάτι.

All4mama: Ποια είναι τα επαγγελματικά σχέδιά σας για το χειμώνα;

Τ. Κ.: Μπορώ να σας πω ότι έχω κάποιες προτάσεις για συνεργασίες, αλλά και κάποιες δικές μου ιδέες. Ακόμα, βέβαια, όλα είναι ρευστά, οπότε δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω σκοπό να μείνω πίστη στο κανάλι μου στο youtube, παράλληλα με ό,τι άλλο προκύψει. Είμαι στη δύσκολη φάση επιλογής χορηγιών για να μπορέσω να το επεκτείνω και να κάνω όλο και καλύτερες παραγωγές βίντεο, γιατί μέχρι στιγμής το συντηρώ μόνη μου και είναι εξαιρετικά χρονοβόρο. Είναι, όμως, κάτι που αγαπάω πολύ και πιστεύω σε αυτό και στη δύναμή του να δημιουργήσει μια κοινότητα που μπορεί να προσφέρει υποστήριξη στις μαμάδες με έναν διαφορετικό τρόπο από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Μπορείτε να βρείτε την Τατιάνα Καλαντζή στο Tatiwebtv!