Σούπα Μινεστρόνε με κοφτό μακαρονάκι. Aπό την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Υλικά75 γρ. Κρεμμύδι ξερό

50 γρ. Καρότο

40 γρ. Σέλινο

50 γρ. Πράσο

60 γρ. Πράσινα φασόλια

60 γρ. Πατάτες

125 γρ. ντομάτα κονκάσε

150 γρ.κοφτό μακαρονάκι«ΗΛΙΣ»

1 Ζωμός κοτόπουλο

60 γρ. Ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό

¼ ματσάκι μαϊντανό

100 γρ. τριμμένη Παρμεζάνα

Αλάτι & πιπέρι

 

Σούπα Μινεστρόνε με κοφτό μακαρονάκι. Aπό την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Σούπα Μινεστρόνε με κοφτό μακαρονάκι. Aπό την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Για το κρουτόν

250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κύβους

10 γρ. σκορδόλαδο

10 γρ. βούτυρο, λιωμένο

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το κρουτόν

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά.

Για τη σούπα

Αφού κόψουμε όλα τα λαχανικά μας σε κύβους, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο (εκτός από τη ντομάτα και τις πατάτες) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό μας (διαλυμένο στο ανάλογο νερό), αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.Μόλις μισοβράσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πατάτες,το σκόρδο,το μαϊντανό,το βασιλικό καθώς και το κοφτό μακαρονάκι «ΗΛΙΣ» και αφήνουμε να βράσουν.Σερβίρουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα και τα κρουτόν που φτιάξαμε από το ψωμί.

 

«ΗΛΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»
Θολό Ζαχάρως τ : (0030) 2625 061318
Υποκατάστημα Αθηνών : (0030) 210 2816389
find us @ facebook : ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
www.ilispasta.gr