Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι: απλά, δεν παίζεται!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μια εξαιρετικά νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή σας προτείνουμε σήμερα για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους και τους αγαπημένους σας. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το ξεχωριστό σοκολατένιο κέικ θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος μαγειρέματος: 60'

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι: απλά, δεν παίζεται!

Τι χρειαζόμαστε
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 450 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
  • 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.

ΒΗΜΑ 2ο: Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

ΒΗΜΑ 3ο: Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.

ΒΗΜΑ 4ο: Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.

ΒΗΜΑ 6ο: Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).

ΒΗΜΑ 7ο: Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).

 

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: