Σειρά διαδικτυακών δράσεων ενημέρωσης εγκύων και νέων μητέρων από το Aρεταίειο Νοσοκομείο και το all4mama.gr

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

   Σειρά διαδικτυακών δράσεων ενημέρωσης εγκύων και νέων μητέρων από το Aρεταίειο Νοσοκομείο και το all4mama.gr                                                         


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY 

Σειρά διαδικτυακών δράσεων ενημέρωσης εγκύων και νέων μητέρων  

Αναλυτικό πρόγραμμα webinars

  Αθήνα, Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020.Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα webinars συνεχίζεται η σειρά διαδικτυακών δράσεων ενημέρωσης εγκύων και νέων μητέρων, μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Απριλίου με μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή του Καθηγητή Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Διευθυντή της Κλινικής κ. Νικόλαου Βλάχου, της Πρόεδρου του Συλλόγου κας Πόπης Καλαϊτζήκαι δεκάδων γυναικών που συμμετείχαν, σχετικά με τις προκλήσεις της εγκυμοσύνης κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Ο κ. Βλάχος είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις και να ενημερώσει για τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα που σχετίζονται με τη μητρότητα εν μέσω της πανδημίας, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Καλαϊτζή, τόνισε ότι η πρωτοβουλία «Δίπλα στη γυναίκα» εξελίσσεται, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και απαντά στις νέες προκλήσεις, τις ανάγκες και τα ερωτήματα των γυναικών.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου υλοποιείται με τη σημαντική συνεργασία του all4mama.gr, ενός από τα μεγαλύτερα websites αναφορικά με την μητρότητα στην Ελλάδα.

Η επόμενη διαδικτυακή ενημέρωση – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 19.00 με τίτλο «Όσα θέλεις να μάθεις για την προετοιμασία για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό και στην εποχή του κορωνοϊού». Εισηγήτρια θα είναι η κα. Ράνια Νικολοπούλου, ΜαίαMSc, Προϊσταμένη Μαιευτικού- Γυναικολογικού Νεογνολογικού Τομέα Αρεταίειου Νοσοκομείου. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και ιδρύτρια του all4mama.gr, Ζωή Κρονάκη.

Σειρά διαδικτυακών δράσεων ενημέρωσης εγκύων και νέων μητέρων από το Aρεταίειο Νοσοκομείο και το all4mama.gr

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο emailτου Συλλόγου friendsaretaieio.mg@gmail.comή μέσω της σελίδας μας στο Facebook απ’ όπου θα γίνεται και μετάδοση της συζήτησης.

Δείτε ακολούθως ολόκληρο το πρόγραμμα των δράσεων έτσι όπως διαμορφώθηκε από τη συνεργασία του Συλλόγου με το επιστημονικό προσωπικό της πανεπιστημιακής Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου στο πλαίσιο των τακτικών προγεννητικών μαθημάτων.

 

Πρόγραμμα Διαδικτυακών Δράσεων – Συζητήσεων

 

7/5/20 Όσα θέλεις να μάθεις για την προετοιμασία για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό και στην εποχή του κορωνοϊού
Ρ. Νικολοπούλου, Μαία
MSc, Προϊσταμένη Μαιευτικού- Γυναικολογικού Νεογνολογικού Τομέα Αρεταίειου Νοσοκομείου

 

13/5/20 Εγκυμοσύνη-Βασικές γνώσεις και αλλαγές –Συμβουλευτική

Ε.Κατσίπη- Μαία & Χ.Τεγοπούλου- Μαία, Προϊσταμένη

 

20/5/20Η αξία του Φυσιολογικού τοκετού

Β.Δρεπανού-Μαία ,Προϊσταμένη & Σ.Νεοφύτου-Μαία ,Προϊσταμένη

 

27/5/20 Ενδείξεις Καισαρικής τομής-Επεμβατικός τοκετός

Μ. Ελευθεριάδης -Επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας-Εμβρυομητικής Ιατρικής

 

3/6/20 Ο πόνος του τοκετού-Μέθοδοι αντιμετώπισης

Α. Μελεμενή -Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας-DESA

 

10/6/20 Νευρομυική χαλάρωση-Αναπνοές

Ρ.Νικολοπούλου- Μαία,Τομεάρχης

 

17/6/20 Θηλασμός-Οφέλη μητρικού θηλασμού

Θ. Μπούτσικου- Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής/Νεογνολογίας

 

24/6/20 Θηλασμός-Συμβουλευτική για εγκατάσταση και διατήρηση γαλακτοφορίας

Β.Δρεπανού-Μαία ,Προϊσταμένη & Σ.Παλιάτσιου –Μαία, Προισταμένη

 

1/7/20 Εγκυμοσύνη τοκετός και λοχεία προς μία καλύτερη κατανόηση και απενεχοποίηση της μεταβαλλόμενης συναισθηματικής κατάστασης της νέας μητέρας

 Χ.Παπαπέτρου- Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 14:00-15:00 διαδικτυακά, με δυνατότητα παρακολούθησης από σχετική πλατφόρμα κατόπιν εγγραφής, ενώ θα μεταδίδονται και από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

 

Βρείτε μας:Facebook| Instagram| friendsaretaieio.mg@gmail.com

tags:






tags: