Ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο "πονοκέφαλος" των έγκυων γυναικών

Στη μεγάλη τους πλειονότητα οι έγκυες θα αποκτήσουν μερικές ραγάδες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές προκαλούνται επειδή το κολλαγόνο της επιδερμίδας δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει το φούσκωμα της εγκυμοσύνης Προσπαθεί να προσαρμοστεί με τέντωμα και οδηγεί το σχίσιμο του δέρματος.


Οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν:

  1. στην κοιλιά
  2. στο στήθος
  3. στους γλουτούς
  4. στους μηρούς

Ο αριθμός και η έκταση των ραγάδων διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και καθορίζεται κυρίως από τα γονίδια και την ηλικία.

  1. Υπάρχουν μερικές γυναίκες που δεν παρουσιάζουν καθόλου ραγάδες.
  2. Μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος θα κρατήσει απαλό το δέρμα σας.
  3. Αποφύγετε τα παραπανίσια κιλά.
  4. Αν πάρετε μεγάλο βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα, το δέρμα σας δεν θα προλάβει να προσαρμοστεί και θα πρέπει τεντωθεί.
  5. Να φοράτε κατάλληλους στηθόδεσμους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  6. Να υποστηρίζετε τους μαστούς κατάληλα, καθώς ολοένα βαραίνουν.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι πρόληψης όπως η κατανάλωση 8 ποτηριών νερού ημερησίως ή οι επαλείψεις στην κοιλιά και το στήθος κυρίως με αμυγδαλέλαιο, βούτυρο κακάο ή και με  ένα λαδάκι που θα φτιάξετε μόνες σας.

Το λαδάκι σας θα αποτελείται απο 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 50 ml λάδι από αβοκάντο. Ανακατέψτε τα και ο συνδυασμός των δύο λαδιών θα σας δώσει το μαγικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο πρέπει να τονισθεί πως παρόλο που υπάρχουν πολλές κρέμες κατά των ραγάδων στην αγορά, καμία κρέμα που απλώνεται στην επιφάνεια του δέρματος, δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση σε όσα συμβαίνουν στα βαθύτερα στρώματα του κολλαγόνου που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια.