Πώς να το ντύσω τον χειμώνα;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πώς να το ντύσω τον χειμώνα;Ανησυχείτε μήπως το μωρό σας το βράδυ, όταν κοιμάται, κρυώνει; Διστάζετε να το βγάλετε έξω βόλτα με το κρύο και δεν είστε ποτέ σίγουρη ότι το έχετε σωστά ντυμένο; Ιδού όλες οι απαντήσεις και ακόμα περισσότερες συμβουλές, οι οποίες ως στόχο τους έχουν να σας βοηθήσουν να κάνετε φίλο σας τον χειμώνα!

Οι «έξυπνες» συμβουλές…
Ποτέ μην ντύνετε το μωρό σας σαν κρεμμύδι προκειμένου να το προφυλάξετε από το κρύο. Το μωρό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο πρέπει να ντύνεται περίπου όπως ένας ενήλικας και λίγο πιο ζεστά. Γι’ αυτό:


  • Ντύστε το μωρό μέσα στο σπίτι ανάλογα με το πως νιώθετε εσείς. Αν εσείς αισθάνεστε ότι δεν κρυώνετε με τα ρούχα που φοράτε το παιδάκι ίσως χρειάζεται να φορέσει επιπλέον μια ζακετούλα.
  • Εφαρμόστε στις εξόδους τον κανόνα των τριών τεμαχίων ακόμα και τους κρύους μήνες του χειμώνα. Δηλαδή: φανελάκι, μπλούζα, μπουφάν. Σε καμία περίπτωση το μωρό σας δε χρειάζεται να φοράει τη μία μπλούζα πάνω από την άλλη.
  • Τις μέρες που κάνει πολύ κρύο, μπορείτε να του φοράτε ολόσωμη φόρμα-μπουφάν, όταν το βγάζετε έξω.
  • Φοράτε σκουφάκι στο μωρό σας κατά τις εξόδους ιδιαίτερα όταν κάνει κρύο, φυσάει ή πρόκειται να το βάλετε έξω μετά από μπάνιο.

Extra tip: Προνοείστε για τις αλλαγές θερμοκρασίας, ελέγχοντας αν το μωρό σας ζεσταίνεται και φροντίζοντας να ελαφρύνετε το ρουχισμό όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα, στο αυτοκίνητο ή στο σούπερ μάρκετ θα πρέπει να του βγάζετε το μπουφάν του.