Πώς να μην βρέχεται το παιδί σας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πώς να μην βρέχεται το παιδί σαςΒρέχει και δεν φοβάστε για την υγεία του παιδιού σας;

1. Οργανώστε ένα mini κυνήγι θησαυρού Η διαφορά του από τα… μεγάλα παραδοσιακά κυνήγια κρύβεται στο ότι αυτό θα γίνει μέσα στο σπίτι και όχι έξω. Κρύψτε 5-6 πράγματα μέσα στο σπίτι και προκαλέστε τα παιδιά να τα ανακαλύψουν δίνοντάς τους κάποια μικρή βοήθεια. Το έπαθλο; Μια ζεστή κούπα κακάο και κουβεντούλα υπό τον ήχο της βροχής!


2. Συγκεντρώστε τις αγαπημένες σας συνταγές Ποια είναι τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειας; Καταγράψτε τα και δημιουργήστε ένα… «Οικογενειακό Βιβλίο Συνταγών». Βασική προϋπόθεση; Να μην περιέχει μόνο μακαρόνια, πίτσα και πατάτες, αλλά τρόφιμα απ’ όλες τις κατηγορίες. Αναζητήστε, λοιπόν, την πυραμίδα της διατροφής στο διαδίκτυο και βασιστείτε πάνω σε αυτή για να οργανώσετε το βιβλίο σας.

3. Σκαρώστε ιστορίες… «Μια φορά κι έναν καιρό…», κάπως έτσι ξεκινάνε όλες οι ιστορίες, αυτή τη φορά όμως, οι χαρακτήρες θα είναι βγαλμένοι από τη φαντασία σας και θα μπλέκουν σε περιπέτειες που μόνο εσείς έχετε φανταστεί. Ένας υπέροχος τρόπος α να ενεργοποιήσετε τη φαντασία των παιδιών και να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό τους.