"Πώς μπορώ να μάθω στο παιδί μου να καταπιεί ένα χάπι;"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

2 έξυπνα τρικ που θα σας βοηθήσουν

"Πώς μπορώ να μάθω στο παιδί μου να καταπιεί ένα χάπι;"


Ερώτηση:

“Το παιδί μου έφτασε 7 ετών και δεν μπορεί να καταπιεί την αντιβίωση που μας πρότεινε  γιατρός. Τί να κάνω;"

Απάντηση:

Μερικά παιδιά ηλικίας 3 ή 4 ετών μπορούν να καταπιούν ένα χάπι, την ίδια στιγμή που κάποιοι ενήλικες δεν τα καταφέρνουν.

Όταν το παιδί σας είναι έτοιμο να δοκιμάσει, αρχίστε να το πρετοιμάζετε κάνοντας πρακτική με ένα πολύ μικρό καραμελάκι ( όπως για παράδειγμα τα Tic Tac breath mints ή κάποια αντίστοιχα που κυκλοφορούν στο περίπτερο).

Να πώς;  Mε το στόμα του γεμάτο νερό , βάλτε το παιδί σας να κοιτάζει προς το ταβάνι. Έπειτα βάλτε το καραμελάκι στο στόμα του από το πλάι.  Όσο κοιτάζει προς τα πάνω βάλτε το να καταπιεί το νερό με μια μεγάλη γουλιά.  Το καραμελάκι, σαν ένα αληθινό χαπάκι, είναι πυκνό οπότε θα κατέβει κάτω πρώτο και θα το καταπιεί με ευκολία.

Mε τις κάψουλες  κάνετε ακριβώς το αντίθετο: Βάλτε το παιδί σας να κοιτάζει κάτω στο πάτωμα αντί να κοιτάζει το ταβάνι  πάντοτε έχοντας στο στόμα του μια μεγάλη γουλιά νερό. Ενώ βρίσκετε σε αυτήν τη στάση, βάλτε την κάψουλα από το πλάι μέσα στο στόμα του. Ζητήστε του να καταπιεί ενώ κοιτάει ακόμη κάτω στο πάτωμα. Η κάψουλα θα γλιστρίσει γρήγορα  στο πίσω μέρος του στόματος και θα κατέβει με τη βοήθεια του νερού