Πότε μπορώ να μάθω το φύλο του παιδιού μου;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το τεστ εγκυμοσύνης μόλις έδειξε αυτές τις μαγικές ροζ γραμμές, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες εγκυμοσύνης σας και αναμφίβολα ήδη αναρωτιέστε- είναι αγόρι ή κορίτσι;

Το φύλο του παιδιού καθορίζεται ακριβώς τη στιγμή της σύλληψης, ωστόσο στις πρώτες εβδομάδες και τα δύο φύλα αναπτύσσονται κατά τον ίδιο τρόπο. Αναπτύσσεται απλώς μια βάση από την οποία σχηματίζονται λίγο αργότερα τα γεννητικά όργανα. Ο προσδιορισμός του φύλου κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη είναι επομένως δυσκολότερος με υπερηχογράφημα, αν και μπορεί να γίνει μια μη ακριβής γνωμάτευση από έναν γυναικολόγο στη διάρκεια του τεστ αυχενικής διαφάνειας κατά την 11η και την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.


Ο πιο αξιόπιστος χρόνος για τον προσδιορισμό του φύλου ενός παιδιού με υπερηχογράφημα είναι περίπου η 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Συνήθως προσδιορίζεται κατά τις πρώτες μορφολογικές παρατηρήσεις του εμβρύου. Τα σεξουαλικά όργανα έχουν αναπτυχθεί αρκετά ώστε να διακρίνονται, και επιπλέον, το έμβρυο είναι σε θέση να ξαπλώσει με άνεση στην κοιλιά, παρέχοντας μια ιδανική ευκαιρία για τον/την γυναικολόγο να καθορίσει το φύλο. Είναι πολύ πιο εύκολο να αναγνωρίσουμε τα αγόρια, καθώς έχουν πιο έντονα εξωτερικά σεξουαλικά χαρακτηριστικά από τα κορίτσια.

Το φύλο του παιδιού μπορεί να προσδιοριστεί εύκολα με αμνιοπαρακέντηση που πραγματοποιείται μεταξύ της 15ης και της 20ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, αλλά η διαδικασία αυτή μπορεί να προκαλέσει άμβλωση, πρόωρη γέννηση, αιμορραγία ή άλλες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να μάθετε το φύλο του μωρού σας παρέχεται από τη GENEPLANET. Το τεστ NIFTY σας λέει το φύλο του παιδιού σας μόλις από την 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης! Αναλύει το δείγμα αίματος της μητέρας παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.  Έτσι, μπορείτε να μάθετε το φύλο του μωρού σας με τη βοήθεια του μη επεμβατικού τεστ NIFTY της GENEPLANET. Το DNA του παιδιού κυκλοφορεί στο αίμα της μητέρας, το οποίο αναλύεται με υπερσύγχρονη τεχνολογία.

Το τεστ NIFTY της GENEPLANET είναι ακριβές κατά 99% για τον προσδιορισμό του κινδύνου να γεννηθεί το μωρό με μια από τις πιο συνηθισμένες χρωμοσωμικές ανωμαλίες, όπως το σύνδρομο Down, Edwards και Patau. Ταυτόχρονα, μπορείτε να εξετάσετε 60 κλινικά συναφή σύνδρομα διαγραφής και διπλασιασμού και σύνδρομα σεξουαλικών ανευπλοειδών. Οι τελευταίοι είναι ένας από τους συνηθέστερους λόγους που οι μελλοντικές μητέρες επιλέγουν το τεστ NIFTY της GENEPLANET. Είναι απολύτως ασφαλές τόσο για την μέλλουσα μητέρα όσο και για το παιδί και διατίθεται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο! Στη Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 20 γυναικολογικές κλινικές!

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το NIFTY της GENEPLANET καθώς και για να μάθετε το φύλο του μωρού σας στις αρχές της εγκυμοσύνης, απλώς κάντε κλικ στον σύνδεσμο: www.niftytest.gr

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ

Μπορείτε να δοκιμάσετε να προβλέψετε το φύλο του μωρού με βάση παλιές λαϊκές δοξασίες, αυτό όμως, μπορεί να αποδειχθεί πολύ λιγότερο ακριβές. Λένε ότι αν παρατηρήσετε αλλαγές στο δέρμα σας (ακμή, σπυράκια) περιμένετε κορίτσι, αν δεν παρατηρήσετε τέτοιες αλλαγές, τότε είναι αγόρι. Οι έγκυες γυναίκες που έχουν πυκνά και ισχυρά μαλλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιμένουν αγόρι, ενώ αντιθέτως, εκείνες με λεπτά μαλλιά και χωρίς όγκο περιμένουν κορίτσι.

Οι παλαιές ιστορίες αναφέρουν επίσης ότι είστε σίγουρα έγκυος με αγόρι εάν έχετε αυτήν την εγκυμονούσα λάμψη (αν και  η "λάμψη" είναι πολύ συχνή μεταξύ των εγκύων γυναικών). Ακόμη, θα έρθει αγόρι αν τα πόδια της εγκύου μεγαλώνουν σε μέγεθος (συνήθως μισό νούμερο), εάν η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από πονοκεφάλους, εάν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας, εάν οι θηλές σας σκουρύνουν και αν φέρεστε πιο αδέξια από το συνηθισμένο.

Τα κορίτσια από την άλλη πλευρά, συνδέονται με τον ύπνο στη δεξιά πλευρά, εγκυμοσύνη χωρίς πονοκεφάλους, χρώμα θηλών και μέγεθος ποδιών παραμένουν ίδια αλλά μεγαλώνει το αριστερό στήθος. Λένε επίσης, ότι αν η κοιλιά είναι σφιχτή και βρίσκεται ψηλά στο σώμα σας, θα γεννήσετε κορίτσι και αν βρίσκεται χαμηλότερα, περιμένετε αγόρι.

Εσείς τι πιστεύετε; Θα αρκεστείτε στις παλιές δοξασίες ή θα προτιμούσατε να πάρετε το τεστ NIFTY της GENEPLANET και να μάθετε το φύλο του μωρού σας νωρίς και με βεβαιότητα;

Ακολουθήστε το NIFTY στο facebook: NIFTY τεστ Ελλάδα