6 τρόποι για να βοηθήσετε το μωρό σας στα πρώτα του γεύματα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Όταν αρχίζουν να μπαίνουν οι στέρεες τροφές, κάποιες φορές τα πράγματα δυσκολεύουν..

Υπάρχουν τρόποι προκειμένου να βοηθήσετε το μωρό σας ώστε σταδιακά να κατανναλώνει τις στέρεες τροφές είτε αυτές αφορούν σε φρουτόκρεμες ή σε χορτόσουπα ή και στην κρέμα και το ρυζάλευρο.


Παρακάτω σας δίνουμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν!

- Επιβραβεύστε το μωράκι σας κάθε φορά που καταπίνει με επιτυχία μια κουταλιά. Έτσι το ενθαρρύνετε και του δίνεται κίνητρο για την επόμενη κουταλιά.

- Αν κρατάει το στόμα του κλειστό παρά τις προσπάθειες σας με παρακλήσεις και χάδια να το ανοίξει μπορείτε να καταφύγετε στη μέθοδο του μιμητισμού. Ανοίξτε εσείς το στόμα σας διάπλατα και εφόσον εκείνο σας μιμηθεί και σας αντιγράψει προχωρήστε στην επόμενη κουταλιά!

-Προσπαθείστε να είστε ψύχραιμοι και χαμογελαστοί κατά τη διάρκεια του γεύματος καθώς ο δικός σας εκνευρισμός περνάει και στο μωρό.

- Αν φτύνει το φαγητό που του δώσατε μην απογοητεύεστε. Πολλές φορές τα μωρά φτύνουν το φαγητό πριν καλά- καλά το δοκιμάσουν. Μην παρατάτε τα όπλα και συνεχίστε με όσο το δυνατόν καλή διάθεση να του δίνετε το κουταλάκι.

-Μην το ζορίζεται όταν εκείνο δείχνει ότι δεν θέλει να φάει περισσότερες κουταλιές από το φαγητό του! Κάντε ένα διάλλειμα και συνεχίστε μετά από λίγα λεπτά. Αν συνεχίσει να αρνείται τότε μην επιμένετε!

- Αφήστε το να κρατάει κατά τη διάρκεια του φαγητού ένα άλλο πλαστικό κουταλάκι! Αφήστε το να το επεξεργαστεί! Άλλωστε χρειάζεται χρόνο για να εξοικοιωθεί με αυτό το νέο αντικείμενο μιας και μέρχι πρότινος είχε συνηθίσει μόνο με τη θηλή σας ή το μπιμπερό!