Προσοχή στις κροτίδες και τα βεγγαλικά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ενημερώστε τα παιδιά σας για τις σοβαρές συνέπειες από τραυματισμούς κροτίδων

Προσοχή σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά, συνιστά το «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος.


Σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός τονίζει τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και πως δεν αρκούν οι προσπάθειες της ελληνικής Αστυνομίας, αλλά είναι οι γονείς και εκπαιδευτικοί αυτοί που πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά για τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση κροτίδων.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ορατοί. Πρώτα και κύρια είναι οι σωματικοί άμεσοι κίνδυνοι. Σε μια παρέα των δέκα παιδιών σίγουρα θα υπάρχουν και αυτοί που θα επιχειρήσουν να αυτοσχεδιάσουν κροτίδες, χωρίς να τους ενδιαφέρει ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει. Κάθε χρόνο υπάρχουν τόσα και τόσα περιστατικά με κομμένα δάκτυλα και σε μερικές περιπτώσεις αυτοί που θα χτυπήσουν δεν είναι οι δημιουργοί των κροτίδων.

Επίσης, πέρα από τις σωματικές βλάβες, τέτοιοι τραυματισμοί επιφέρουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ακόμα στηλιτεύει το γεγονός ότι τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να προμηθευτούν βεγγαλικά και κροτίδες από το μαγαζί της γειτονιάς, και τονίζει: «Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι δυναμιτάκια, κροτίδες και βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών γίνονται φονικά όπλα που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας».