Πριν γίνεις μητέρα για πρώτη φορά..

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πριν να γίνεις μητέρα για πρώτη φορά, το κεφάλι σου είναι συνεχώς γεμάτο από σκέψεις γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μελλοντική οικογένειά σου. Κάποιοι σε κάνουν χαρούμενη, ενώ κάποιοι άλλοι σε κάνουν να αμφιβάλλεις και αρχίζεις να ανησυχείς για το αν θα μπορέσεις να τα καταφέρεις. Η φροντίδα και η ευθύνη για το μωράκι σου, αρχίζουν ακόμα και πριν από τη γέννησή του.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προετοιμάζετε την άφιξη του νέου μέλους και ελπίζετε ότι έχετε φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια.


Το πρώτο πράγμα πουσυνήθως κάνει μια μελλοντική μαμά είναι να αγοράσει τα πρώτα μικροσκοπικά ρούχα. Στη συνέχεια, έρχονται τα αξεσουάρ για το μωρό, η ετοιμασία του δωματίου του μωρού και η αγορά για το καροτσάκι.

Η 28χρονη Μαρία ήταν ακριβώς έτσι: "Ο σύντροφός μου και εγώ προσπαθούμε να συλλάβουμε για μήνες και όταν τελικά είδα αυτό το μαγικό σύμβολο στο τεστ εγκυμοσύνης, ήμουν ενθουσιασμένη. Αγόρασα τα πρώτα πράγματα για το μωρό την επόμενη μέρα, παρόλο που ήμουν μόλις 6 εβδομάδων έγκυος και είχα περισσότερο από ένα μήνα μέχρι τον πρώτο πιο σοβαρό έλεγχο. Αυτές οι μέρες φαινόντουσαν ατελείωτες, αλλά με κάποιο τρόπο κρατούσα τον εαυτό μου απασχολημένο με την αναζήτηση του τέλειου καροτσιού, της πιο καλής κούνιας κ.λπ. Ήξερα ότι βιαζόμουν, αλλά πραγματικά ανυπομονούσα".

Η Μαρία σίγουρα δεν είναι η μόνη που ξεκινάει τόσο νωρίς να αγοράζει πράγματα για το μωρό, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι οι προτεραιότητές της δεν ήταν στη σωστή σειρά.

"Όταν υπολόγισα ότι η αγορά όλων των παιδικών ειδών θα ανερχόταν σε πάνω από 2500 ευρώ, δεν θα μπορούσα να το πιστέψω! Αλλά, από την άλλη πλευρά, φαινόταν προσιτό γιατί αυτό ήταν όλο για το μωρό μου, για το οποίο ήθελα μόνο το καλύτερο. Στη συνέχεια, την 12η εβδομάδα, ο κόσμος μου γύρισε ανάποδα. Η σάρωση αυχενικής διαφάνειας έδειξε μια πιθανότητανα γεννηθεί το μωρό μου με ανωμαλία χρωμοσωμάτων. Και έτσι το καρότσι, το παιδικό δωμάτιο και όλα τα άλλα έχασαν αμέσως τη γοητεία τους. Ήθελα μόνο το μωρό μου να γεννηθεί υγιές. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσα για το προγεννητικό τεστ NIFTY, το οποίο μου πρότεινε ο γυναικολόγος μου. Είπε ότι πρέπει να πληρώσω για το τεστ και ότι η πληρέστερη κατηγορία του τεστ κοστίζει 590 ευρώ".

"590 ευρώ, δηλαδή το μισό της τιμής του καροτσιού που θέλω να αγοράσω" σκέφτηκα. "Ένα καροτσάκι που θα χρησιμοποιούσαμε μόνο για δυο μήνες και κοστίζει διπλάσια από το τεστ που θα μου πει με πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας και χωρίς κανένα κίνδυνο, εάν το μωρό μου θα γεννηθεί γενετικά υγιές. Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι υγιής, θέλεις πολλά πράγματα, αλλά όταν αρρωστήσεις, θέλεις μόνο ένα πράγμα - υγεία. Ήταν το ίδιο με μένα, ήθελα να ξέρω με σιγουριά αν το μωρό μου θα γεννηθεί υγιές ή όχι. Εάν όχι, ήθελα να προετοιμαστώ ψυχικά και σωματικά και να μάθω για τις θεραπείες που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική".

Η Μαρία πραγματοποίησε το τεστ NIFTY και έλαβε τα αποτελέσματα σε μόλις μία εβδομάδα. Το τεστ απαιτεί μόνο ένα μικρό δείγμα αίματος της εγκύου γυναίκας, το οποίο αποκαλύπτει με ακρίβεια άνω του 99% εάν το αγέννητο παιδί έχει την πιθανότητα να φέρει οποιαδήποτε από τις συνηθισμένες γενετικές διαταραχές.

"Ευτυχώς τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, και κατάφερα να περάσω την υπόλοιπη εγκυμοσύνη μου ήρεμα. Όταν σκέφτομαι όλα αυτά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασα τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης αγοράζοντας πράγματα για το μωρό, και θεώρησα την υγεία του δεδομένη, χωρίς να σκεφτώ καν τις προγεννητικές εξετάσεις. Ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη και δεν είχα γνώσεις ή εμπειρία. Τώρα συμβουλεύω όλες μου τις φίλες να κάνουν το τεστ NIFTY και να βεβαιωθούν ότι το μωρό είναι υγιές. Για τόσο σημαντικές πληροφορίες, οι άνθρωποι πρέπει να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμη και πάνω από 590 ευρώ, αλλά ακούω τους μελλοντικούς γονείς να λένε ότι είναι ακριβό. Απλώς σκέφτομαι τον εαυτό μου - θα είχα ξοδέψει 2500 ευρώ για όλο τον παιδικό εξοπλισμό πριν καν μάθω για το NIFTY. Τώρα απλώς επέλεξα ένα ελαφρώς πιο προσιτό καροτσάκι και έβαλα ως προτεραιότητα την υγεία του μωρού μου. «

Μάθετε περισσότερα για το τεστ NIFTYστην ιστοσελίδα μας www.niftytest.gr, στη σελίδα μας στο facebook @niftytestgreece και στο Instagram nifty_test_greece.

tags:


tags: