Πορτοκαλόπιτα: Το πιο απολαυστικό και ξεχωριστό επιδόρπιο!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Βασιλική Κίτσου

Είναι από αυτά τα γλυκά που οι περισσότεροι (ειδικά αν λατρεύουν τη σοκολάτα) τα σνομπάρουν, αλλά μόλις δοκιμάσουν γίνεται... κόλλημα. Η πορτοκαλόπιτα είναι το πιο αφράτο, ζουμερό και αρωματικό επιδόρπιο που έχετε φάει ποτέ και το all4mama σάς παρουσιάζει την πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή για να το πετύχετε!


 

 

Τι χρειάζεστε
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 μπουκαλάκι άρωμα βανίλια
  • 1 γιαουρτάκι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1/2 κιλό πολύ λεπτό φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2 μπουκαλάκια βανίλια

 

Τι κάνετε
  • Αναμιγνύετε όλα τα υλικά και τα χτυπάτε για 5' δυνατά στο μίξερ.
  • Στο μεταξύ έχετε ξεράνει κομματιασμένα τα φύλλα σε ένα άλλο ταψάκι στο φούρνο για 7' ανακατεύοντάς τα παράλληλα.
  • Ρίχνετε στο μείγμα τα ξεραμένα φύλλα και ανακατεύετε καλά.
  • Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 40x30 cm.
  • Ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το γλυκό βυθίζοντας ένα μαχαίρι.
  • Βγάζετε από το φούρνο αφού έχει ροδίσει πολύ καλά το γλυκό και το αφήνετε για 10' να κρυώσει.
  • Βράζετε το σιρόπι για 10-15' σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος και λίγο πριν το βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε τις βανίλιες.
  • Σιροπιάζετε το γλυκό και μπορείτε να σερβίρετε με το παγωτό της αρεσκείας σας.

 

Extra tip: Για μία πιο απολαυστική εμπειρία βάλτε το γλυκό για 2 ώρες στο ψυγείο και δοκιμάστε μετά.

 

 

Διαβάστε επίσης: Ρυζόγαλο: Το επιδόρπιο που θα λατρέψετε! (video)

 

 

 

tags:






tags: