Ποιός φοβάται τον…ανάδρομο Ερμή???

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ποιός φοβάται τον…ανάδρομο Ερμή???

Από τον Μανο Μηκιδη,
Αριθμολόγος - Μαθηματικός


Ποιός φοβάται τον…ανάδρομο Ερμή???

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας, επηρεάζει  τόσο τον  προφορικό όσο κι τον γραπτό λόγο καθώς επίσης και τον τρόπο που ανταλλάσσουμε πληροφορίες με το περιβάλλον μας, κυρίως το πώς επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που λαμβάνουμε.

Στην καθημερινή μας πραγματικότητα, ο γοργοπόδαρος αυτός θεός  έχει έντονη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης (ραδιόφωνο, γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος), στις τεχνολογίες επικοινωνίας (τηλεφωνία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, fax κλπ).

Σημαντική επίδραση έχει και στις μετακινήσεις μας με οποιοδήποτε μέσο κι αν γίνονται, όπως επίσης και σε ένα μεγάλο φάσμα επαγγελματικών ενασχολήσεων όπως το εμπόριο, η διαφήμιση, το marketing κλπ.

Ο Ερμής θα κινηθεί “ανάδρομα”,  για τελευταία φορα φέτος, από της 21/10 έως 10/11 μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού. Τα αποτέλεσμα αυτής τις αναδρομής τα έχουμε βιώσει  λίγο έως πολύ, όλοι.. Δυσλειτουργία στην επικοινωνία, παρεξηγήσεις, βλάβες σε υπολογιστές και τηλέφωνα, μηχανικές βλάβες, παραγγελίες που δεν έρχονται ποτέ ή που καθυστερούν αδικαιολόγητα, αγορές που τελικά αποδείχθηκαν ασύμφορες ή και ζημιογόνες, αμέτρητες ακυρώσεις rendezvous , καθυστερήσεις δρομολογίων και πτήσεων, απεργίες, ματαιώσεις σχεδίων που είχαν πάρει τελική μορφή και άλλα πολλά ευτράπελα και γλαφυρά..

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤ’ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟ  ΚΑΚΕΡΓΕΤΗΣ  Ο  “ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ” ΕΡΜΗΣ??

Η αλήθεια είναι ότι  η ανάδρομη κίνηση του Ερμή σκορπά τον “πανικό” με τα αναμενόμενα αποτελέσματά της. Όμως μια  ψύχραιμη  ματιά στο θέμα μπορεί να βάλει τα πράγματα στην …ορθή τους θέση!!

Ας φανταστούμε την ανάδρομη κίνηση σαν το …τέντωμα ενός τόξου!!! Για να μπορέσουμε να στείλουμε το βέλος μακριά θα πρέπει πρώτα να το “τραβήξουμε” πίσω για να συγκεντρώσει την απαιτούμενη ενέργεια που θα το ωθήσει με δύναμη μπροστά. Αντίστοιχα μπορούμε να φανταστούμε και την συσπείρωση ενός ελατηρίου πριν την εκτίναξη.

Έτσι λοιπόν και στην ζωή είναι απαραίτητο κάποιες φορες  για να  προχωρήσουμε μπροστά, να αναγκαστούμε να κάνουμε ένα βήμα.. πίσω. Οπισθοδρόμηση??? Όχι, απλά...επαναπροσδιορισμός. Έχουμε έτσι την ευκαιρία να ξαναδούμε τις πράξεις μας και  να διορθώσουμε ενδεχομένως ότι δεν πήγε καλά.

Η περίοδος τις αναδρομής κίνησης είναι ιδανική για επανεξέταση. Να λοιπόν ορισμένα από τα ΘΕΤΙΚΑ που μπορούμε να κάνουμε στην διάρκεια της αναδρομής κίνησης του Ερμή.

Μπορούμε λοιπόν:

•          Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο σκέψεις και ιδέες που μας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν αλλά είχαν μείνει ξεχασμένες σε ένα “συρτάρι” του μυαλού μας.

•          Να ολοκληρώσουμε εργασίες που είχαμε ξεκινήσει παλαιότερα, επανεξετάζοντας βήμα βήμα όλες τις λεπτομέρειες που τότε πιστεύαμε ότι κάνουν το αποτέλεσμα τέλειο. Προγράμματα που είχαμε αφήσει ημιτελή τώρα μπορούμε να τα ξαναδούμε εκ νέου.

•          Να διερευνήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες, απόψεις και να συλλέξουμε δεδομένα και πληροφορίες χωρίς όμως να καταλήξουμε σε τελικές αποφάσεις…(οι αποφάσεις ας παρθούν μετά τις 10/11)

•          Να επικοινωνούμε με ανθρώπους με τους οποίους παλαιότερα δεν μας “βγήκε” η  επαφή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να εστιάσουμε στους λόγους που δυσχέραναν την επικοινωνία μας και  να ανανεώσουμε την σχέση μας μαζί τους. Ότι ατόνησε μέσα στη φθορά της καθημερινότητας, ότι δεν έχει κλείσει τον κύκλο του τώρα μπορεί να τακτοποιηθεί.

•          Να καθυστερήσουμε, να αναβάλλουμε κάθε μορφή “δέσμευσης” δηλαδή ας αφήσουμε για αργότερα την υπογραφή συμβολαίων.

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ζώδιο του σκορπιού, θα δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, στους εκπροσωπους των ζωδίων  του σταθερού σταυρού δηλαδή σε ταύρους, λέοντες, σκόρπιους, υδροχόους του πρώτου και δεύτερου δεκαημέρου. Ας είναι περισσότερο  προσεκτικοί σε θέματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, τραπεζικές οφειλές ή χρέη προς τρίτους και γενικότερα να δώσουν βάση στις  οικονομικές τους δοσοληψίες.

Με  την σωστή διαχείριση, η περίοδος της αναδρομής κίνησης του Ερμή μετατρέπεται από “πονοκέφαλος” σε ωφέλιμη ευκαιρία ανασύνταξης.

Ας μην “φοβόμαστε” λοιπόν!!!