Ποιά είναι η σωστή ηλικία για την πρώτη επίσκεψη στο οδοντιατρείο και όσα πρέπει να ξέρετε για τη φθορίωση

Δημοσιεύθηκε στις

 

Είναι χρήσιμο να γίνεται μετα το δεύτερο έτος της ηλικίας του παιδιού. Στην πρώτη επίσκεψη ο οδοντίατρος θα πάρει το κοινωνικό, ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό του παιδιού (με τη συμμετοχή των γονέων).


Η εξέταση γίνεται πάντα με τρόπο άνετο και ευχάριστο ώστε το παιδί να γνωρίσει από κοντά τα εργαλεία του οδοντίατρου και να μην τα φοβάται.

Μια θετική εμπειρία απο την πρώτη οδοντιατρική εξέταση, θα βοηθήσει το μικρό ασθενή να αναιρέσει το φόβο του πόνου καθώς και την αρνητική εικόνα που πιθανόν έχει για τον οδοντίατρο.

Ευθύνη και υποχρέωση του οδοντίατρου επίσης είναι να ενθαρρύνει τους γονείς να υποστηρίξουν το παιδί τους στη καθημερινή του στοματική υγιεινή καθώς και στις διατροφικές του συνήθειες.

Όσον αφορά τη φθορίωση

Εσείς κάνατε στοματικό έλεγχο και φθορίωση;

  • Ξέρατε εσείς ότι …το φθόριο θεωρείται ο πιο σημαντικός παράγοντας πρόληψης της τερηδόνας, ενώ έχει αποδειχθεί ότι η χρήση του ελαττώνει την τερηδόνα σε ποσοστό 50%-70%. 

Συνιστάται: 

Τοπική εφαρμογή πυκνών φθοριούχων ζελέ και βερνικιών γίνεται απο τον οδοντίατρο στο ιατρείο και αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης της τερηδόνας.

Η τοπική εφαρμογή φθοριούχων γίνεται σ΄όλα τα άτομα και σε συχνότητα που καθορίζεται απο τον οδοντίατρο ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του στόματος των ατόμων.

  • Έχετε ακούσει για τα sealants;

Απλή και ανώδυνη μέθοδος πρόληψης της τερηδόνας στις οπές και σχισμές των δοντιών.Οι καλύψεις οπών και σχισμών είναι αδιαφανείς ή διαφανείς λεπτόρευστες ρητίνες με φθόριο που τοποθετούνται απο τον παιδοδοντίατρο στη μασητική επιφάνεια των οπίσθιων δοντιών παιδιών και εφήβων. Η τοποθέτηση είναι γρήγορη και γίνεται σε μια επίσκεψη. Καθαρίζεται η επιφάνεια , αδροποιείται και τοποθετείται η ρητίνη στο δόντι.

Στην Athens North Clinic παρέχουμε εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και ένα ευχάριστο περιβάλλον που απαλλάσει μικρούς και μεγάλους από το άγχος και τον φόβο του οδοντιάτρου!

Μάθετε περισσότερα για την παιδοδοντία και προγραμματίστε το ραντεβού σας:

📩 m.me/athensnorthclinic.gr

☎ 210 6813330 ή 210 6813350

📍 Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι

#AthensNorthClinic

tags:


tags: