25η Μαρτίου: Πεντανόστιμος ψητός μπακαλιάρος παναρισμένος με corn flakes

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Για να κρατήσετε τις παραδόσεις της 25ης Μαρτίου αλλά και για να κάνετε νόστιμο ένα ψάρι που δεν το τρώνε τα παιδιά μία πολύ έξυπνη συνταγή για σας από την Θέμιδα!


Χρόνος προετοιμασίας 20' 

 

25η Μαρτίου: Πεντανόστιμος ψητός μπακαλιάρος παναρισμένος με corn flakes

 

Τι χρειάζεστε
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κούπα corn flakes ή corn flakes χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

 

Τι κάνετε
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC.
  • Θρυμματίζετε τα corn flakes στο multi και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύετε σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Περνάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πρώτα από το μπολ με το αυγό και μετά από το μπολ με τα δημητριακά.
  • Τα στρώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά (αναλόγως το μέγεθος του μπακαλιάρου).
  • Σερβίρετε με βραστά λαχανικά, ψητή πατάτα, πουρέ ή ρύζι.

 

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμο burger κοτόπουλου με καρότο, κολοκυθάκι & κουνουπίδι για παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά!

 

tags:


tags: