Πώς περνάει το παιδί τον χρόνο του στον παιδικό σταθμό;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πώς περνάει το παιδί τον χρόνο του στον παιδικό σταθμό;

Η περίοδος που θα επιλέξετε παιδικό σταθμό για το παιδί σας έφτασε!


Και τώρα; Τί κάνουμε; Πώς επιλέγουμε τον κατάλληλο παιδικό σταθμό για τα παιδιά μας;

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού στο σχολείο είναι και από τα πιο σημαντικά!

Είναι άλλωστε και η πρώτη φορά  το παιδί αποχωρίζεται από τους γονείς του, μπαίνει σε καινούργιο περιβάλλον, προσαρμόζεται και κοινωνικοποιείται!

Το βασικό μας  άγχος  ώς γονείς είναι να νιώθουμε σίγουροι ότι το παιδί μας είναι σε ασφαλές περιβάλλον και περνάει όμορφα και δημιουργικά.

Ο Παιδικός Σταθμός των εκπαιδευτηρίων “Ο Πλάτων” εξασφαλίζει ένα τέτοιο περιβάλλον και κάνει την πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολείο ακόμη πιο εύκολη και ευχάριστη.

Στον Παιδικό σταθμό, τα παιδιά έρχονται από την ηλικία των δυο ετών.

Προσαρμόζονται στο σχολικό περιβάλλον, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να μοιράζονται και να συνεργάζονται.

Ακόμα εξασκούνται στην αφήγηση παραμυθιών και στην δημιουργία κατασκευών.

Κάνουν πολλές και δημιουργικές δραστηριότητες όπως μουσική, ψυχοκινητική αγωγή και δραματοποίηση.

Η ενασχόλησή τους με τα Αγγλικά ξεκινά από την ηλικία των δυο ετών καθώς μαθαίνουν τη γλώσσα με βιωματικό τρόπο, μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και παραμύθια.

Σε αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής τους, στα πρώτα χρόνια, τα παιδιά αποκτούν  όλα τα εφόδια για να ανταποκριθούν σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, χωρίς όμως να στερηθούν τίποτα από το πολιτισμό και τη κουλτούρα της χώρα τους.

Προετοιμάζονται κατάλληλα για τις απαιτήσεις του δημοτικού σχολείου και για την ομαλή μετάβασή τους στις ανώτερες βαθμίδες.

Η μετάβαση από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, γίνεται πολύ ομαλά καθώς τα παιδιά είναι εξοικειωμένα στο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Το Πρόγραμμα των Πρώτων Χρόνων του International Baccalaureate που ξεκινά από την ηλικία των τριών ετών, προετοιμάζει τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στο ταξίδι της ζωής, αναπτύσσοντας παράλληλα με τις γνώσεις τους και τη προσωπικότητά τους.

Μέσα από το προφίλ του μαθητή ΙΒ, οι μαθητές μας γίνονται ερευνητές για μια ζωή και αναζητούν τη γνώση με κριτική στάση και δημιουργική σκέψη.

Σταδιακά, η ενασχόλησή τους με το πρόγραμμα των πρώτων χρόνων, τους δίνει την ευκαιρία να γίνουν πιο τολμηροί, να παίρνουν ρίσκα, να εκφράζουν τις απόψεις τους με θάρρος, να είναι υπεύθυνοι και να συνεργάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά στις ομάδες τους.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και των ερευνών τους, οργανώνουν τις παρουσιάσεις τους μπροστά στις άλλες τάξεις και στη σχολική κοινότητα και με τον τρόπο αυτό ασκούνται στο δημόσιο λόγο.

Δε μένουν μόνο στην έρευνα.

Αναλαμβάνουν δράση σημαντική για τη μετέπειτα πορεία τους καθώς οι γνώσεις που παίρνουν είναι σημαντικές για τη ζωή και τη καθημερινότητά τους.

Κι αν αναρωτιέστε ακόμα πώς περνάει το παιδί σας στον παιδικό σταθμό των εκπαιδευτηρίων ¨Ο Πλάτων” δείτε το βίντεο που ακολουθεί….