Ο Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του

Δημοσιεύθηκε στις

Κάθε χρόνο, η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της κάνουν ατέλειωτες συζητήσεις για το ποιες θα είναι οι επόμενες παραστάσεις τους. Φέτος αποφασίσανε  να δώσουνε τον λόγο στα ίδια τα παιδιά. Κάνανε ένα παιχνίδι. Ζητήσανε να ψηφίσουν το έργο που θα ήθελαν, αφού τους προτείνανε τρεις τίτλους. Χαρούμενα τα παιδιά που τους δώσανε τον λόγο ψήφισαν: ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ. Και βέβαια, η κ. Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της δεν τους χαλάνε το χατίρι.

Παραμυθένια θα είναι η αντιμετώπισή τους, αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του, τους άθλους του, την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων, το θάνατό του και τέλος, τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς. Και βέβαια όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα, μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας.


Κείμενο-σκηνοθεσία-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Ίρις Πανταζάρα, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γρηγόρης Τουμασάτος, Νεκτάριος Φαρμάκης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, ΤΚ 177 78 Ταύρος, Τηλ: 210 3418550, 210 3418579

tags:






tags: