Οι ιστορίες της Έλλης: “Η ζωή δεν θέλει πάντα κόπο, σίγουρα όμως θέλει τρόπο"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Απόγευμα και η συνάντησή μου με το θεραπευόμενό μου έχει ήδη καθυστερήσει 15 λεπτά.

Τη σκέψη μου αυτή διακόπτει ο ήχος του κουδουνιού.


Ο Μάνος (τυχαίο το όνομα) μπαίνει εκνευρισμένος και αρχίζει να μιλάει ακατάπαυστα γιατί έχει νεύρα και όλα του πάνε χάλια στη ζωή του.

Στη δουλεία του έχει πολύ πίεση, η μητέρα του όλη την ώρα επεμβαίνει στη ζωή του, η κίνηση στο δρόμο του την έχει βαρέσει στα νεύρα και για 15 λεπτά μιλάει λες και θα χτυπήσω καμπανάκι και θα του κλέψω τον χρόνο του και πρέπει να προλάβει να μου τα πει όλα.

Ξαφνικά σταματάει και με ρωτάει, μα με ακούς? Και φυσικά του απαντάω, και γιατί δεν λες κάτι? Περιμένω να ηρεμήσεις για να βρω λίγο χώρο, του απαντώ. Θα σε αφήσω λίγο μόνο σου να ηρεμήσεις και θα επιστρέψω σε 5 λεπτά.

Δυναμώνω τη μουσική που έχω επιλέξει για εκείνον και τον αφήνω να χαλαρώσει για 5 λεπτά, είναι ότι χρειάζεται μετά από μια δύσκολη μέρα. Όταν επιστρέφω είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Του ζητάω να μου πει τί τον έχει εκνευρίσει και μου απαντάει ότι όλα στη ζωή του πάνε χάλια.

Του ζητάω να εστιάσει σε κάτι θετικό και μου λέει μα δεν υπάρχει δεν ακούς, είναι όλα χάλια.

Μετά από 20 λεπτά κατάφερε να βρει πολλά θετικά, έχει την υγεία του, στη δουλεία αν και με πολύ πίεση πήρε αύξηση, έχει μια σχέση που πάει υπέροχα και είναι πολύ ερωτευμένος και έχει φίλους δίπλα του που είναι για εκείνον ότι πιο σημαντικό έχει χτίσει 39 χρόνια τώρα.

Τελικά σκάει ένα χαμόγελο τελειώνοντας τη συνεδρία, δεν είναι όλα χάλια μου λέει, μπορώ να πω ότι νιώθω καλύτερα.

Χαμογελάω και κλείνουμε το επόμενο ραντεβού μας.

Τίποτα δεν είναι εύκολο, ειδικά στις μέρες μας, αλλά στο χέρι μας είναι σε τι θα εστιάσουμε, σε θετικά ή αρνητικά.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας ,πριν πείτε ότι όλα είναι χάλια σκεφτείτε αν όντως είναι έτσι, και αν δεν είναι εστιάστε σε ότι σας δίνει χαμόγελο.

 

Tip ευτυχίας

Αφιερώστε το πρωί ή το βράδυ 5 λεπτά μόνο για σας, βάλτε τη μουσική που σας αρέσει και καθίστε μπροστά από τον καθρέφτη σας και μιλήστε δυνατά στον εαυτό σας για εκείνα που είναι όμορφα στη ζωή σας, για όσα σας φέρνουν χαμόγελο. Πείτε δυνατά, όλα είναι όμορφα, όλα είναι υπέροχα γιατί… και αναφέρετε όλα εκείνα που είναι θετικά στη ζωή σας.

Η ζωή δεν θέλει πάντα κόπο, σίγουρα όμως θέλει τρόπο!!!

tags:






tags: