Οι αγαπημένες παιδικές χαρές στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ειναι 6 το απόγευμα, έχεις επιστρέψει από την δουλειά μόλις και το παιδί σου τα έχει σπάσει όλα μέσα στο σπίτι. Τι κάνεις;

α) του φωνάζεις και το βάζεις τιμωρία
β) το κλειδώνεις στο δωμάτιο μέχρι το βράδυ
γ) το παίρνεις και φεύγετε αμέσως για παιχνίδι στην κοντινότερη παιδική χαρά


Εννοείται το γ) και οπωσδήποτε ποτέ τα δύο πρώτα. Αν και έχουν «περάσει» κάποιες φορές από το μυαλό σου σαν «αποτελεσματικοί» μέθοδοι διαπαιδαγώγησης, ξέχασέ τις αμέσως, φόρτωσε τις μπαταρίες σου με θετική ενέργεια, άρπαξε το παιδάκι σου που διψάει για παιχνίδι και το ξέρεις πολύ καλά, και επισκέψου μία παιδική χαρά. Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, υπάρχουν δύο ειδών παιδικές χαρές. Οι ανακαινισμένες και αυτές που έχουν «μείνει» στην δεκαετία του ‘80. Όμως για να μην κινδυνέψει ούτε η δική σου, αλλά ούτε και του παιδιού σου η σωματική ακεραιότητα, σου προτείνουμε να επισκεφτείς μία από τις παρακάτω παιδικές οάσεις:

Στην Πεύκη η παιδική χαρά δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα και διαθέτει ποικιλία παιχνιδιών, έχει δημιουργηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς έχει γίνει από οικολογικά υλικά με κυρίαρχα το πράσινο, την πέτρα και το ξύλο.

Στη Φιλοθέη η παιδική χαρά Πικιώνη, είναι έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Πέρα από τα παιχνίδια, η παιδική χαρά φιλοξενεί γλυπτά μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως το «Ελάφι» του Χρήστου Καπράλου και τον «Αυλητή» του Κώστα Κλουβάτου.

Στο Παλαιό Ψυχικό η παιδική χαρά δίπλα στην Σχολή Μωραΐτη είναι μία από τις πιο μεγάλες και όμορφες παιδικές χαρές της Αθήνας. Διαθέτει κούνιες, τσουλήθρες, τραμπάλες για όλες τις ηλικίες και κοινόχρηστα κουβαδάκια στις δύο αμμοδόχους. Έχει και φύλακα, ενώ στα ξύλινα τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα μπορείς να ξεκουραστείς και να απολαύσεις τον απογευματινό σου καφέ.

Στο Παλαιό Φάληρο θα βρεις το Πάρκο Φλοίσβου στο οποίο υπάρχει η παιδική χαρά που θεωρείται ο μεγαλύτερος παιδότοπος στην Ελλάδα! Μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 1.400 παιδιά και διαθέτει πρότυπα, δημιουργικά και ασφαλή παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στα Βριλήσσια η παιδική χαρά που βρίσκεται στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» είναι μία από τις πιο μεγάλες και περιποιημένες παιδικές χαρές της περιοχής. Στο πάρκο όμως αυτό εκτός από το παιδί σου, μπορείς και εσύ να «ξεδώσεις» μιας και διαθέτει διαδρόμους για ελαφρύ τρέξιμο, γήπεδο ποδοσφαίρου, κιόσκι και τραπεζάκια για ξεκούραση.

Στο Χολαργό στο δημοτικό πάρκο του μπορείς να κάνεις την βόλτα σου γύρω από την τεχνητή λιμνούλα, αλλά και να ταΐσεις μαζί με το παιδί σου τις πάπιες, τον κόκορα και τις κοτούλες που βρίσκονται εκεί. Επιπλέον το παιδί σου θα έχει την χαρά να δει πολλά παπαγαλάκια και άλλα όμορφα πουλάκια στο ειδικά διαμορφωμένο «κλουβί» του πάρκου. Φυσικά εκτός από όλα αυτά το πάρκο διαθέτει παιδική χαρά, η οποία είναι πρόσφατα ανακαινισμένη και διαθέτει όλα τα πιστοποιημένα παιχνίδια.

Στο Γαλάτσι το Άλσος Βεΐκου είναι ένα τεράστιο πάρκο με παιδική χαρά αλλά και μία καφετέρια όπου αν κουραστείς μπορείς να την επισκεφτείς για ένα γρήγορο σνακ ή ένα καφέ.

Μην ξεχνάς, η κίνηση και η επαφή με άλλα παιδιά πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του παιδιού σου και εσύ είσαι η μόνη ή ο μόνος που μπορεί να του το προσφέρει αυτό.
Καλή διασκέδαση!

 followme.gr