5 πράγματα δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια εργαζόμενη μητέρα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γιατί την φέρνεις σε δύσκολη και άβολη θέση...

Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που δεν πρέπει στα αλήθεια να απευθύνεις σε μια εργαζόμενη μητέρα.


Γιατί την φέρνεις σε δύσκολη θέση, την κάνεις να νιώσει έστω και παροδικά άσχημα και επιπλέον απλά θέλεις να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου και όχι να την βοηθήσεις.

Αυτές οι ερωτήσεις- διαπιστώσεις έρχονται από διάφορα μέτωπα. Από φίλους, συγγενείς ακόμη και από ανθρώπους από το εργασιακό σου περιβάλλον.

Σαφώς και οι γυναίκες που μένουν σπίτι όταν γίνονται μανούλες δουλεύουν και μάλιστα δουλεύουν πολύ σκληρά!

Ωστόσο είναι ενοχλητικό για μια εργαζόμενη μητέρα να ακούει:

Γιατί δουλεύεις , μήπως δεν τα βγάζετε πέρα οικονομικά;

Ας υποθέσουμε  ότι δεν τα βγάζεις πέρα. Ας υποθέσουμε ότι δουλεύεις για να πληρώσεις την υποθήκη του σπιτιού και τα πάγια έξοδα μας. Ακόμα και έτσι είναι υποχρεωτικό να βγει η μητέρα από το σπίτι και να εργαστεί. Αν υπήρχε η δυνατότητα να βγάζεις  λεφτά κάνοντας γιόγκα όλη μέρα και βλέποντας τηλεόραση τότε σίγουρα θα το έκανες!

Αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα δεν δουλεύει κανείς αποκλειστικά και μόνο για τα λεφτά. Ειδικά αν έχεις σπουδάσει χρόνια και έχεις καταναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής σου στην καριέρα σου!  Έπειτα νιώθεις καλά όταν τα παιδιά σου  γνωρίζουν ότι η μητέρα τους εργάζεται και είναι παραγωγική. Για φαντάσου να θελήσεις να βγεις στην παραγωγική διαδικασία αρκετά χρόνια αργότερα όταν τα παιδιά θα είναι μεγάλα. Τότε το να εργαστείς θα είναι όχι δύσκολο αλλά σχεδόν αδύνατο.

Θα μου έλειπε τόσο πολύ το παιδί μου αν δούλευα τόσες ώρες. Εσύ πως το αντέχεις;

Τώρα τι να της πεις;; “Οτι αυτή είναι συμπονετική μάνα και εσύ αναίσθητη;

Το πρόβλημα στις μέρες μας είναι ότι οι ελάχιστες μαμάδες είναι σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους

Αλήθεια;; Μήπως είστε του Υπουργείου ή υπάλληλος κάποιου κρατικού φορέα και θέλετε να λύσετε το πρόβλημα. Γιατί από Κράτος Πρόνοιας…

Πω πω φαίνεσαι εξαντλημένη ..Δεν ξεκουράζεσαι καθόλου;

Σε ευχαριστώ . Μήπως μου έκλεισες κανένα ραντεβού σε σπα; Η μήπως κανόνισες να έρθεις να μου κρατήσεις τα παιδιά το Σαββατοκύριακο. “Οχι;; Ε τότε ας προσποιηθούμε ότι δεν βλέπεις τους μαύρους κύκλους μου!

Πρέπει να είσαι πολύ οργανωτική και να κρατάς τις ισορροπίες

Αυτή τη διαπίστωση την λατρεύεις και τη σιχαίνεσαι ταυτόχρονα. Αρχικά σκέφτεσαι  ότι όντως είσαι οργανωτική. Μετά θυμάμαι πως  έχασες τα κλειδιά του σπιτιού πριν λίγες μέρες, πως το παιδί σου πήγε στο σχολείο με ζελέ στο πρόσωπο και άλλα τέτοια ευτράπελα..Επομένως χάνεται και η οργανωτικότητα και οι ισορροπίες!

Ηθικόν δίδαγμα: Φρόντισε τον εαυτό σου και την οικογένεια σου και άσε τους άλλους απλά να ρωτούν....