Μπισκότα (Cookies) Σοκολάτας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υλικά:


1 κούπα βούτυρο, λιωμένο
1 ½ κούπα λευκή ζάχαρη
2 αυγά
2 κ. γλυκού βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κούπες σκόνη σοκολάτα
¾ κ. γλυκού μπεϊκιν πάουτερ
¼ κ. γλυκού αλάτι
2 κούπες ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
½ κούπα κομμένα καρύδια

Διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον  φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τις βανίλιες μέχρι να γίνει ελαφρύ και μαλακό. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τα χρήσεις, το κακάο, τη μπεϊκιν πάουτερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα που έχουμε κάνει με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μετά σχηματίζουμε το σχήμα που θέλουμε για τα cookies μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο μας για 8 – 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 3 – 4 λεπτά πριν τα βγάλουμε από το ταψί.
Ελεωνόρα Ζούλια