"Το πρώτο αποκριάτικο πάρτυ με τα παιδιά μου"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Βραδάκι Πέμπτης , έχουμε γυρίσει από τη δουλειά μαζί με τον άντρα μου και τα δυό μας διδυμάκια, ο Μάξιμος και η Μαρία, 15 μηνών, λείπουν από το σπίτι. Συνήθως το απογευματάκι ο παππούς και η γιαγιά, τα πηγαίνουν βόλτα στον αγαπημένο τους παιδότοπο. Μιλάω μαζί τους στο τηλέφωνο και μου λένε ότι δε θα αργήσουν να επιστρέψουν. Με τον σύζυγο μου δεν είχαμε κανονίσει κάτι για την Τσικνοπέμπτη. Άλλωστε με μωρά-παιδιά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.  Η αλήθεια είναι ότι με στεναχωρούσε που δεν οργάνωσα κάτι αποκριάτικο για τα παιδιά για να χαρούν κι αυτά. Μετά από είκοσι λεπτά χτυπάει το κουδούνι και τι να δω; Τα ζουζούνια ντυμένα αποκριάτικα και τους παππούδες με σερπατίνες και κομφετί τραγουδώντας όλοι μαζί. Ο Μάξιμος ντυμένος ναυτάκι και η Μαρία αρλεκίνος .

«Μα τι έκπληξη ήταν αυτή;;» λέω στους γονείς μου.


«Σήμερα το σκεφτήκαμε. Πήγαμε με τα παιδιά σε ένα κατάστημα με αποκριάτικες στολές και από μόνα τους απλά δείχνοντας επέλεξαν αυτές που θα φορέσουν» λέει η μητέρα μου

Και πραγματικά μια σταλιά μωρά έδειχναν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους μέσα στις στολές τους.

Ο Μάξιμος μπήκε στο σπίτι κάνοντας παρέλαση. "Μα πού το έμαθες αυτό;" αναφωνώ. Και εκείνος όσο πιο έκπληκτη με έβλεπε τόσο περισσότερο κουνούσε τα χεράκια του, έκανε βηματισμό, χοροπηδούσε και γέλαγε.

Η Μαρία  πετούσε αριστερά και δεξιά μπαλάκια, τρέχοντας, κουτροβαλώντας και φωνάζοντας δυνατά. Μάλιστα προσπαθούσε να πιάσει όσες σερπατίνες μπορούσε, κάνοντας τες ένα μεγάλο κουβάρι που δεν μπορούσε να το κουμαντάρει και έπεφτε.

Απίστευτο θέαμα!! Οι μεγάλοι φορέσαμε κάτι καπελάκια χάρτινα στο κεφάλι,  πήραμε καραμούζες στα χέρια  ( που είχαν προνοήσει να φέρουν οι παππούδες) και μπήκαμε αμέσως στο κλίμα. Και έτσι από το πουθενά,  στήθηκε ένα αυτοσχέδιο πάρτυ με τραγουδάκια,  γέλια, χορό,  κέφι που θα μας μείνει αξέχαστο!!!