"Μεγάλωσα με κλασσικά παραμύθια και το βράδυ φοβόμουν να κατεβάσω τα πόδια μου από το κρεββάτι"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η μανούλα Μαρία Συριγονάκη μοιράζεται μαζί μας την δική της ιστορία ως παιδί,

"Μεγάλωσα με κλασσικά παραμύθια και το βράδυ φοβόμουν να κατεβάσω τα πόδια μου από το κρεββάτι"


Mε αφορμή το άρθρο σας για την παιδικά προγράμματα θέλησα να μοιραστώ μαζί σας και τη δική μου ιστορία από την εποχή ακόμη που ήμουν και εγώ πιτσιρίκα. Σήμερα είμαι μανούλα μιας κορούλας 2 ετών.

Μεγάλωσα με τα στρουμφάκια που πάντα τα κυνηγούσε ο Δρακουμέλ και η Ψιψινέλ,την Κοκκινοσκουφίτσα με τον κακό λύκο,με την Χιονάτη και την κακιά μάγισσα και άλλα τέτοια διαχρονικά παραμύθια.

Όταν όμως ερχόταν το βράδυ δεν κατέβαζα τα πόδια μου από το κρεβάτι γιατί φοβόμουν ότι κάτω απ'αυτό είναι η κακιά μάγισσα και ποτέ δεν άνοιγα την ντουλάπα γιατί ήταν κρυμμένος ο κακοός ο λύκος...

Και τις φοβίες αυτές δεν τις είχα γιατί με είχαν φοβίσει οι γονείς μου ή κάποιος άλλος,απλά σαν παιδί το μυαλό μου έπλαθε ιστορίες που μου προκαλούσαν αυτούς τους φόβους.

Μέχρι σήμερα ακόμα δεν μπορώ να κάτσω στο σκοτάδι,αισθάνομαι ανασφάλεια και πανικό.

Απο την στιγμή που έγινα μητέρα όταν έπεφτε κάποιο παραμύθι στα χέρια μου το διάβαζα και πάντα έβλεπα οτι υπήρχε και κάποιος κακοό και τότε άρχισα να σκέφτομαι οτι αν διαβάσω του παιδιού μου αυτά τα παραμύθια που διάβαζαν σε μένα μπορεί να έχει και εκείνη τους ίδιους φόβους πράγμα που δεν θέλω.

Έτσι άρχισα να αγοράζω άλλου είδους παραμυθάκια που να μην περιέχουν κάποιον κακό.

Το ίδιο συμβαίνει και με την τηλεόραση, δεν την αφήνω να παρακολουθεί παιδικά προγράμματα αλλα επιλέγω εγώ με DVD τι θα δει και προσπαθώ όσο μπορώ να την προστατέψω ειδικά τώρα που είναι 2 ετών.

Είναι άσχημα τα παιδικά τραύματα γιατί σε κυνηγούν σε όλη σου την ζωή και δεν θέλω να το περάσει αυτό το παιδί μου!

Η μανούλα Μαρία Συριγονάκη μοιράστηκε μαζί μας την δική της ιστορία.

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες στο info@all4mama,gr για να τις δημοσιεύσουμε