Μαρία Μενούνος: "Θα κρυοψύξω τα ωάρια μου για να γίνω μαμά σε λίγα χρόνια"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Διαβάστε τις συγκλονιστικές δηλώσεις της αγαπημένης παρουσιάστριας. Από την Ιουλία Ανωμερίτου

Μαρία Μενούνος: "Θα κρυοψύξω τα ωάρια μου για να γίνω μαμά σε λίγα χρόνια"


Έγινε γνωστή σε ολόκληρη την Αμερική ως οικοδέσποινα αποκαλυπτικής για τη ζωή των διασήμων εκπομπής σε δημοφιλές αμερικανικό δίκτυο! Αυτή τη φορά, όμως, η ελληνικής καταγωγής Μαρία Μενούνος γίνεται η ίδια πρωτοσέλιδο, καθώς αποκαλύπτει για πρώτη φορά την απόφασή της να συλλέξει και να κρυοψύξει τα ωάριά της, ώστε να εξασφαλίσει την γονιμότητά της για το μέλλον.

«Για μένα, η μητρότητα είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο, και, όταν τελικά θα το κάνω, θέλω να είμαι απόλυτα αφοσιωμένη, να είμαι 100% έτοιμη να ανταπεξέλθω στο έργο αυτό και να γίνω όσο πιο καλή μαμά μπορώ. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω ότι έχω φτάσει σε αυτό το σημείο», λέει η ίδια.

Η απόφασή της να καθυστερήσει τον ερχομό ενός παιδιού σχετίζεται κυρίως με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. «Είμαι 33 ετών πια, αλλά έχω αποφασίσει ότι χρειάζομαι τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα για να προχωρήσω σε κάποιες επαγγελματικές κινήσεις που θέλω, και μετά…», παραδέχεται η Μαρία σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αποκαλύπτει, ωστόσο, ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην κρυόψυξη των ωαρίων της αλλά και να μοιραστεί την εμπειρία της με το αμερικανικό κοινό, διότι, όπως και πολλές γυναίκες στην ηλικία της, δεν γνώριζε ούτε η ίδια ότι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να γονιμοποιήσει μετά τα 40 μειώνονται αισθητά. «Για μένα είναι σημαντικό να δείξουμε σε όλες τις γυναίκες ότι υπάρχει μια ακόμα επιλογή αν το χρειαστούν, αν το θέλουν και αν θεωρήσουν ότι είναι το σωστό για την περίπτωσή τους».

Η Μαρία Μενούνος είναι μαζί με τον σύντροφό της τα τελευταία 13 χρόνια και φυσικά, δεν αποκλείει την πιθανότητα να επιχειρήσει να συλλάβει φυσιολογικά. Ήταν, όμως, τα σχόλια των συνεργατών της που την έβαλαν σε σκέψεις. «Είμαστε τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά μας, αλλά τα τελευταία χρόνια όλοι μου λένε να μην κάνω το ίδιο λάθος, να περιμένω μέχρι τα 40 και τελικά να μην κάνω παιδιά. Συνειδητοποίησα ότι αυτό θα μπορούσε εύκολα να μου συμβεί».

Η Μαρία αποφάσισε να προχωρήσει στην κρυόψυξη των ωαρίων της για να αυξήσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης της στο μέλλον. «Είναι σαν μια ασφάλιση ζωής. Δεν σημαίνει ότι σε δύο ή τρία χρόνια δεν θα προσπαθήσω με τη φυσιολογική μέθοδο, αλλά τουλάχιστον θα έχω αυτή τη δυνατότητα αν υπάρχει πρόβλημα».

 

Πηγή: www.babyzone.com

 

  Η κρυοσυντήρηση των ωαρίων άρα και η συντήρηση της γυναικείας γονιμότητας είναι ένας εφικτός στόχος, καθώς τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάνω από το 95% των ωαρίων που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία κρυοσυντήρησης επιβιώνουν μετά την απόψυξη και μπορούν να μπουν σε διαδικασία γονιμοποίησης, επιτυγχάνοντας ποσοστά γονιμοποίησης αντίστοιχα των φρέσκων ωαρίων! (www.embryolab.gr)