Μαντώ Γαστεράτου: ¨Η προσπάθεια μου να μείνω έγκυος έγινε μάθημα ζωής που θέλω να μοιραστώ"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η γνωστή παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου έκανε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για το διάστημα που προσπαθούσε να μείνει έγκυος!!!

Σε πρώτο της βίντεο στο Five Minute Mum Channel περιέγραψε την επιθυμία της για ένα μωρό, το άγχος που την διακατείχε και τα λόγια της γυναικολόγου της που την καθησύχασαν.


Μάλιστα έδωσε και τα δικά της tips σε όλες τις κοπέλες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες.

Tι είπε χαρακτηριστικά η Μαντώ που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και με αφορμή την συνέντευξη που είχε δώσει στην Φαίη Σκορδά;

" Πριν από μερικούς μήνες είχα επισκεφθεί την εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1. Η Φαίη με ρώτησε αν θα ήθελα και εγώ να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια, αν θα ήθελα να κάνω παιδιά και της απάντησα αυτό που αισθανόμουν και αισθάνομαι. Ότι πάντοτε φανταζόμουν τον εαυτό μου με μία ευτυχισμένη οικογένεια με παιδάκια. Ήταν η περίοδος, λοιπόν, κάποιους μήνες μετά από το γάμο μου, για την ακρίβεια οκτώ μήνες μετά το γάμο μου, ξεκινήσαμε και εμείς τις προσπάθειες για να αποκτήσουμε το δικό μας μπεμπάκι. Θυμάμαι ότι στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, ακόμα και στα social media, ο κόσμος συνέχεια με ρωτούσε για το αν έχω στο μυαλό μου να κάνω ένα παιδάκι και πότε θα κάνω παιδάκι και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά. Πάντα με πολύ καλοπροαίρετη διάθεση και πάντα με πολλή πολλή αγάπη και ενδιαφέρον.

Ενδόμυχα, λοιπόν, όσο το σκεφτόμουν τόσο πιο πολύ διογκωνόταν αυτή η επιθυμία και αυτή η ανάγκη μέσα μου να αποκτήσω κι εγώ το δικό μου παιδί. Υποσυνείδητα, λοιπόν, μου δημιουργήθηκε ένα μεγάλο άγχος. Έτσι, λοιπόν, μιλώντας με τη Φαίη, άρχισα να τη ρωτάω και εκτός διαλείμματος, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης διάφορα πράγματα και πολύ αυθόρμητα στον αέρα της εκπομπής είχα πει ότι κάθε μήνα όταν πηγαίνω στην τουαλέτα και περιμένω να μην αδιαθετήσω, περιμένω να έχει γίνει το θαύμα, να έχω μείνει έγκυος και κάθε μήνα που έβλεπα, λοιπόν, να αδιαθέτω, νευρίαζα και απογοητευόμουν.

Αυτή μου, λοιπόν, η δήλωση ήταν τελείως μα τελείως αυθόρμητη και πέρα για πέρα αληθινή! Θυμάμαι εκείνη την ημέρα, όταν έφυγα από τη συνέντευξη, έλαβα στα social media άπειρα μηνύματα, άπειρα όμως μηνύματα από κοπέλες που είτε βρίσκονταν στην ίδια φάση με μένα είτε είχαν γίνει ήδη μανούλες και μου έδιναν τις υπέροχες συμβουλές τους.

Επειδή είχα διαβάσει σε πάρα πολλά site ότι ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τότε που ένα ζευγάρι παντρεύεται και θέλει να αποκτήσει παιδιά είναι περίπου το εξάμηνο.

Βλέποντας ότι κάθε μήνα αδιαθετούσα και δεν έμενα έγκυος  σκεφτόμουν ότι μάλλον θα δυσκολευόμουν να κάνω παιδί και ότι μάλλον θα είχα θέμα με αυτό. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει μία γυναίκα που βρίσκεται σε αυτή τη φάση της ζωής της!

Ποιό? Το να έχει άγχος και το να τριβελίζει συνέχεια συνέχεια συνέχεια το μυαλό της με αυτή την ερώτηση. Ωραία, έχω παντρευτεί, παντρεύτηκα το καλοκαίρι. Θέλω να κάνω οικογένεια, θέλω να κάνω παιδιά. Εφόσον περάσει το πρώτο τρίμηνο, τετράμηνο, πεντάμηνο, εξάμηνο που θα χαρώ με τον άντρα μου σαν παντρεμένη γυναίκα, έρχεται η ώρα να κάνω παιδί.

Σε αυτή, λοιπόν, τη λούμπα έπεσα κι εγώ. Το λέω αυτό, διότι όλες μου οι απορίες λύθηκαν πραγματικά όταν μίλησα με τη γυναικολόγο μου, όταν σταμάτησα να μπαίνω στα site, όταν σταμάτησα να μπαίνω στα forum, όταν σταμάτησα να ρωτάω τις φίλες μου, όταν, λοιπόν, επισκέφθηκα τη γυναικολόγο μου και πήγα για να κάνω τις καθιερωμένες εξετάσεις τις ετήσιες, εννοώ το τεστ Pap, ανάμεσα σε όλα όσα συζητήσαμε, της είπα ότι : ξέρεις κάτι? Έχουμε μπει και στη διαδικασία να αποκτήσουμε το δικό μας μωράκι.

Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που μου είπε ήταν να μην έχω άγχος. Χαίρω πολύ γιατρέ, μου και όλες μου οι φίλες και η οικογένειά μου, όλος όλος όλος ο περίγυρός μου λέει να μην έχω άγχος. Άρα, προσπαθείς να χαλαρώσεις με διάφορους τρόπους. Όταν, ας πούμε πας ένα ταξίδι με το σύζυγό σου, με το σύντροφό σου, με το αγόρι σου και θέλεις να μπεις σε αυτή την πολύ όμορφη διαδικασία, βγάλε τελείως, τελείως, όμως, από το μυαλό σου τη σκέψη ότι: Αχ, λες σήμερα που έχουμε πάει αυτό εδώ το διήμερο, αυτό το τριήμερο και θα ζήσουμε στιγμές πάθους, να μείνω, τελικά, έγκυος? Βγάλ’ το από το μυαλό σου, μην το σκέφτεσαι καν! Αν, λοιπόν, ευχαριστηθείς τις στιγμές που περνάς μαζί του, πίστεψέ με ότι αυτό είναι και το κλειδί και αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα.

Πολλές φορές μεταφέρουμε και στο σύντροφό μας το άγχος που έχουμε, οπότε, η γυναικολόγος μου είπε ότι:  στο σύζυγό σου δε θα του μεταφέρεις κανένα άγχος, δε θα τον κάνεις να καταλάβει ότι κάθε φορά που συνευρίσκεστε, εσύ έχεις στο μυαλό σου το να μείνεις έγκυος. Ξέχασέ το, γιατί τους μεταφέρεις όλο αυτό το άγχος, έστω και υποσυνείδητα, και το σώμα σοκάρεται, το σώμα κομπλάρει.

Τώρα πάμε λίγο στα πιο τεχνικά ζητήματα του θέματος. Ένα λάθος που κάνουν πολλές από εμάς είναι ότι κατευθείαν, με το που ολοκληρωθεί η πράξη, κατευθείαν, πολλές από εμάς σηκώνονται από το κρεβάτι, πήγαινουν στην τουαλέτα, κάνουν την ανάγκη τους ή πλένονται. Χρειάζεται, μετά από τις ωραίες στιγμές που, θα περάσεις, να περάσει και ένα μικρό χρονικό διάστημα των 20 λεπτών, θέλεις της μισής ώρας βρε αδερφέ?

Να κάτσεις στο κρεβάτι ξαπλωμένη και να συζητήσεις μαζί του διάφορα πράγματα περί ανέμων και υδάτων, δεν ξέρω, πιάσε ένα ευχάριστο θέμα συζήτησης, πιάσε το κινητό σου, βάλε ένα τραγούδι, βγάλε μία selfie. Όχι, μάλλον μη βγάλεις selfie εκείνη την ώρα. Το ζητούμενο είναι να μη σηκωθείς κατευθείαν από το κρεβάτι σου. Kαι εσύ, όταν πας, κυρία μου, και σηκώνεσαι κατευθείαν από το κρεβάτι και πλένεσαι, κάνεις την ανάγκη σου, αυτό θα πάρει το δρόμο στον υπόνομο και όχι εκεί που πρέπει. Κατάλαβες?

Νομίζω τα έκανα πολύ λιανά.

Άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι. Όταν είπα εγώ στο γιατρό μου : Γιατρέ έχω πάρει και το τεστ ωορρηξίας, ο γιατρός μου είπε: Πέταξέ το κατευθείαν στα σκουπίδια. Και μου το είπε ακριβώς για το λόγο που προανέφερα, γιατί δεν πρέπει να γίνεται αυτό το Mindset στο μυαλό σου, δεν πρέπει να περνάει αυτή η πληροφορία από 'δω από το κούτελό σου και να λέει: 14η μέρα περιόδου, ημέρες γόνιμες. Υποσυνείδητα, μπλοκάρεις τον οργανισμό σου, οπότε gowiththeflow.

Εν ολίγοις, για να κάνουμε ένα sumup από όλα αυτά που είπαμε, χρειάζεται να χαλαρώσεις. Πραγματικά, πετάω τεστ εγκυμοσύνης, τεστ ωορρηξίας, γόνιμες ημέρες και είμαι με τον άντρα μου έτσι όπως γουστάρω να είμαι, έτσι όπως γούσταρα να είμαι και έτσι όπως θέλω να είμαι για μία ζωή, ερωτευμένη full ερωτευμένη, παθιασμένη μαζί του και αν το θέλει ο Θεός θα έρθει και αυτό και κορίτσια να σας πω κάτι? Όταν μου είπε ότι είμαι έγκυος πραγματικά ήταν η πιο ευτυχισμένη με διαφορά ημέρα της ζωής μου. Αξίζουμε όλες οι γυναίκες που θέλουμε να το βιώσουμε αυτό το συναίσθημα να το ζήσουμε και όλες μπορούμε, όλες θα τα καταφέρουμε! Έτσι, λοιπόν, θέλω να μου στέλνετε μηνύματα, να έχουμε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας και θέλω, πραγματικά, αυτή την τεράστια εμπειρία που ονομάζεται μητρότητα να την μοιράζομαι μαζί σας και όλες μαζί να πηγαίνουμε χέρι-χέρι σε αυτό το μαγικό, σε αυτό το υπέροχο ταξίδι! Αυτά. Σας φιλώ πολύ! Και να ξέρετε, όλοι και όλες αξίζουμε να είμαστε ευτυχισμένοι! Σας φιλώ πολύ! Τα λέμε την επόμενη φορά!!".