Μανούλες αξιοποιήστε τα κουτιά των δημητριακών!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

4 έξυπνες κατασκευές που δεν είχατε σκεφτεί…Aπό την Ιουλία Ανωμερίτου

Υπάρχουν σε κάθε σπίτι και καταλήγουν στα σκουπίδια, είναι πιο σταθερά και γερά από το απλό χαρτί, κόβονται εύκολα και κυρίως… είναι τζάμπα!


1. Τα χαρτόκουτα από τα δημητριακά (τα αγαπημένα corn flakes των παιδιών κάθε ηλικίας) έχουν το κατάλληλο μέγεθος για να μετατραπούν σε μοντέρνες θήκες αποθήκευσης περιοδικών, βιβλίων κόμικ και σχολικών ειδών. Απλά κόβετε με ένα ψαλίδι το πάνω μέρος του κουτιού, ώστε να σχηματιστεί μια γωνία και το τυλίγετε με κόλλα περιτυλίγματος στο χρώμα και το σχέδιο της επιλογής σας.

 

2. Κόβοντας τον πάτο από κουτιά δημητριακών σε υψος περίπου 8 εκατοστών και βάφοντάς τα με χαρούμενα χρώματα, έχετε στα χέρια σας πρακτικούς δίσκους για την οργάνωση των συρταριών του γραφείου, που παραδοσιακά μοιάζουν σαν να τα έχει χτυπήσει βόμβα…

3. Έξυπνη λύση για τις αγορομανούλες! Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι από τα χάρτινα κουτιά των δημητριακών μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας αυτοκινητόδρομους που θα χαρίσουν ατέλειωτες ώρες περιπέτειας και διασκέδασης στους μπόμπιρές σας; Ενώνετε με σελοτέηπ τους πάτους από αρκετά κουτιά δημητριακών και αφαιρείτε τρίγωνα κομμάτια από τα πλαϊνά τους. Διακοσμείτε με φλόγες από χαρτόνι και βάφετε με χρώματα της επιλογής σας! Βρρρρρρρ…

 

4. Μια ακόμα έξυπνη ιδέα! Εντυπωσιάστε τις γιαγιάδες και τους παππούδες, τους νονούς, ακόμα και τη δασκάλα μετατρέποντας τα κουτιά των δημητριακών σε χαρούμενες ευχετήριες κάρτες από τα παιδιά. Διαλέγετε το κομμάτι που σας αρέσει, το κόβετε σε ορθογώνιο σχήμα και αφήνετε τα παιδιά να γράψουν γλυκά λογάκια στην πίσω πλευρά! Γραμματόσημο και έτοιμο το καρτ ποστάλ!

Πηγή: http://www.parents.com/fun/arts-crafts/kid/cereal-box-crafts/#page=1