Μαλλιά Tριχόπτωση: Μανούλες διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ανησυχήσεις!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μαλλιά Tριχόπτωση: Μανούλες διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ανησυχήσεις!Κάποιες εποχές του χρόνου, συνήθως το φθινόπωρο και την άνοιξη, παρατηρούµε ότι χάνουµε περισσότερα µαλλιά από το φυσιολογικό (η φυσιολογική απώλεια είναι 50 µε 100 τρίχες την ηµέρα). Η εποχιακή τριχόπτωση όµως, όπως συνηθίζουµε να αποκαλούµε αυτό το φαινόµενο, είναι αναστρέψιµη.

Τα αίτια:


Ο όρος "εποχιακή τριχόπτωση" δεν είναι ακριβής, µια και για την απώλεια των µαλλιών µας τις συγκεκριµένες περιόδους δεν ευθύνεται η εποχή αλλά άλλοι παράγοντες, οι οποίοι ακόµα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως. Έτσι φαίνεται ότι συνήθως το φαινόµενο οφείλεται σε ορµονικές µεταβολές που επηρεάζουν τον κύκλο ζωής της τρίχας αλλά και στο άγχος µας, που συνήθως αυξάνει αυτές τις περιόδους, και ειδικά το φθινόπωρο. Επίσης πολλές φορές τριχόπτωση παρατηρείται εξαιτίας της κακής διατροφής και της έλλειψης µετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταµινών, ενώ µελέτες έχουν δείξει ότι και η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας µπορεί να επηρεάζει τη δραστηριότητα των θυλακικών µονάδων.

Αντιµετώπιση:

Αν η τριχόπτωση είναι παροδική, δεν εµπνέει ανησυχία. Αν όµως σας ταλαιπωρεί αρκετό καιρό και τα µαλλιά σας είναι ήδη αδύναµα και λεπτά, ακολουθήστε µια πλήρη αγωγή. Στην αγορά υπάρχουν συστήµατα κατά της τριχόπτωσης τα οποία περιλαµβάνουν σαµπουάν, λοσιόν και συµπληρώµατα διατροφής κατάλληλα για την περίπτωση. Αν ο δερµατολόγος σας διαπιστώσει πως η τριχόπτωση οφείλεται στην ανεπάρκεια µετάλλων, ιχνοστοιχείων, βιταµινών ή αµινοξέων, τα ειδικά συµπληρώµατα διατροφής και οι λοσιόν θα αποκαταστήσουν το πρόβληµα τριχόπτωσης.

fromamag.gr