Μαλλιά και εγκυμοσύνη: Αλήθειες και μύθοι

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μαλλιά και εγκυμοσύνη: Αλήθειες και μύθοι3 αλήθειες και 2 μύθοι σχετικά με το μαλλί και την εγκυμοσύνη που βρήκαμε στο latest-hairstyles.com

Αλήθεια: Τα μαλλιά σου γίνονται πιο πυκνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Σύμφωνα με τον κορυφαίο κομμωτή Andre Walker μάλλον πρόκειται για μία πραγματικότητα.  Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που λένε ότι οι έγκυες γυναίκες έχουν τα καλύτερα μαλλιά. Ενδεχομένως, τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα και να μειώνεται η τριχόπτωση λόγω της αύξησης των επιπέδων των ορμονών.

Αλήθεια: Δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρείται τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη.

Απ’ ότι φαίνεται όμως το τέλειο μαλλί μιας εγκύου δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Η δερματολόγος Taynya Kormeili λέει ότι πολύ συχνά την επισκέπτονται γυναίκες που έχουν γεννήσει στο ιατρείο της προκειμένου να την ενημερώσουν για την τριχόπτωσή τους. Πρόκειται βέβαια για μία κατάσταση που επηρεάζει το 40-50% των γυναικών που γέννησαν και φυσικά δεν είναι μόνιμη καθώς τα μαλλιά επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα μετά από μερικούς μήνες.

Μύθος: Δεν μπορείς να χτενίσεις, να βάψεις ή να κάνεις περμανάντ στα μαλλιά σου όταν είσαι έγκυος.

Παρόλο που δεν έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες, σύμφωνα με τον Δρ. David Adler, μία έγκυος θα πρέπει να αποφεύγει να χτενίζει, να βάφει και να κάνει περμανάντ στο μαλλί της κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Μετά πιθανότατα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μύθος: Μπορείς να προβλέψεις το φύλο του παιδιού σου από την υφή των μαλλιών σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

‘Εκπληξη! Το μαλλί σου δεν έχει προφητικές ικανότητες. Οπότε σταμάτα να μαντεύεις.

Αλήθεια: Το τριχωτό της κεφαλής σου είναι πιο ευαίσθητο στα χημικά μετά από την εγκυμοσύνη.

Ο στυλίστας Avi Elkayam, επιβεβαιώνει το γεγονός. Αν λοιπόν συνήθως βάφεις το μαλλί σου, μετά την εγκυμοσύνη μπορεί να χρειαστεί να γυρίσεις από βαφή σε ανταύγειες για λίγο καιρό.

followme.gr