Λαζάνια με λεμόνι, μέντα & παρμεζάνα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Λαζάνια με λεμόνι, μέντα & παρμεζάνα

της Βικτώριας Γιανναρά


Τα λαζάνια είναι από τους αγαπημένους μου τύπους ζυμαρικών! Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός …. το πολύ σε 4 λεπτά είναι έτοιμα! Η σημερινή συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη, υγιεινή και πραγματικά γευστική.
Αγαπώ το πόσο τέλεια συνδυάζονται όλες οι γεύσεις σε αυτό το πιάτο…. η αρωματική μέντα, η σπιρτάδα από το μπούκοβο και για ισορροπία η ελαφρώς ξινούτσικη πινελιά από το λεμόνι.
Μπορείτε να την έχετε στο τραπέζι σας σε μόλις 10 λεπτά. Ιδανική για μετά από μια πολυάσχολη ημέρα, ένα χαλαρό δείπνο ή ακόμα και μετά τη θάλασσα. Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε και εσείς!

Χρόνος εκτέλεσης : 10 min
Μερίδες : 4-5
Βαθμός δυσκολίας: 1

ΥΛΙΚΑ
500 gr Λαζάνι με Κρόκο «ΗΛΙΣ»
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Το χυμό αλλά και το ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1/3 – 1/2 κ.γ. τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (ή μπούκοβο σε σκόνη ή σε θρύμματα)
6-8 φύλλα μέντας ή δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 2ο

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρατημένο νεράκι.

Λαζάνια με λεμόνι, μέντα & παρμεζάνα

Βήμα 3ο

Έπειτα, βάζουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη μέντα, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.

Λαζάνια με λεμόνι, μέντα & παρμεζάνα

Βήμα 4ο

Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Λαζάνια με λεμόνι, μέντα & παρμεζάνα

Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ

facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/

Λαζάνια με λεμόνι, μέντα & παρμεζάνα