Κι όμως τα κουνούπια προτιμούν τις εγκύους!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αυτό που θέλουν τα κουνούπια…Aπό την Ιουλία Ανωμερίτου

Μάθετε γιατί σας προτιμούν οι μπελάδες του καλοκαιριού!


Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι κάθε κουνούπι σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων έχει βρει τον τρόπο να σας εντοπίζει αφήνοντας ανενόχλητους τους υπόλοιπους της παρέας; Και όμως, ίσως να έχετε δίκιο. Τα κουνούπια πραγματικά βρίσκουν περισσότερο ελκυστικούς το 20% από εμάς και οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μερικά αίτια που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

 

Σύμφωνα με μελέτες του Τομέα Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Florida,  τόσο ο μεταβολισμός όσο και η χημεία κάθε ξεχωριστού σώματος παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να μας μετατρέπουν σε μαγνήτες κουνουπιών, ενώ το πόσο ελκυστικούς μας βρίσκουν αυτοί οι μπελάδες του καλοκαιριού μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα των ετών. Διαβάστε, λοιπόν, τι ανακάλυψαν οι ειδικοί σχετικά με το γιατί μερικοί από εμάς θεωρούμαστε πιο «νόστιμοι» για τα κουνούπια.

 

Τα κουνούπια προτιμούν όσους έχουν ομάδα αίματος 0.

Κατά την αναζήτησή του δείπνου τους, τα κουνούπια είναι δύο φορές πιο πιθανό να προτιμήσουν εκείνους που έχουν ομάδα αίματος 0 από όσους έχουν ομάδα αίματος Α. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα κουνούπια αναγνωρίζουν τον τύπο του αίματος μας πριν ακόμα μας τσιμπήσουν από τις ουσίες που εκκρίνουμε και θεωρούν το αίμα τύπου 0 πιο εκλεκτό έδεσμα!

 

Τα κουνούπια προτιμούν την μπύρα.

            Η κατανάλωση ενός και μόνο ποτηριού μπύρας μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα να μας τσιμπήσουν τα κουνούπια, που ανιχνεύουν την ύπαρξη μπύρας στον οργανισμό μας από μακριά.

 

Τα κουνούπια προτιμούν την πανσέληνο.

Τα θηλυκά κουνούπια είναι αυτά που μας τσιμπούν (τα αρσενικά όχι) και είναι ικανά να ταξιδέψουν έως και 40 μίλια μακριά, προκειμένου να εξασφαλίσουν το γεύμα τους. Προσέξτε όμως, οι έρευνες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, τα κουνούπια είναι σχεδόν 500 φορές πιο δραστήρια!

 

Τα κουνούπια προτιμούν τις βρωμερές πατούσες!

            Ο γενναίος καθηγητής Bart Knols έμεινε μόνος με τα κουνούπια στο εργαστήριο του, φορώντας μόνο τα εσώρουχά του, για να διαπιστώσει ποια μέρη του σώματος προτιμούν τα κουνούπια. Το 75% των κουνουπιών κατέφυγαν στις πατούσες του, ενώ όνο όταν τις έπλυνε με αρωματικό σαπούνι, παρατήρησε ότι τα κουνούπια τσιμπούσαν τυχαία όλα τα μέρη του σώματός του!

 

Τα κουνούπια προτιμούν τις εγκύους!

Οι εγκυμονούσες μελλοντικές μανούλες είναι δύο φορές πιο ευάλωτες στο τσίμπημα των κουνουπιών από τις υπόλοιπες γυναίκες. Κάθε έγκυος αναπνέει 20% πιο συχνά, έλκοντας τα κουνούπια με την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει. Επιπλέον, η θερμοκρασία του σώματος της εγκύου είναι πάντοτε σχετικά υψηλότερη, γεγονός που συντελεί στη μεγαλύτερη παραγωγή ουσιών όπως ο ιδρώτας, που έλκουν τα κουνούπια, κάτι που ισχύει εξίσου και για τις γυναίκες που βρίσκονται σε μέρες ωορρηξίας!

 

            Τα κουνούπια προτιμούν τους αθλητικούς τύπους.

Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε και οι ουσίες του ιδρώτα, όπως το λακτικό οξύ, καθιστούν πιο ευαίσθητους στο τσίμπημα όσους τρέχουν ή ασκούνται σε εξωτερικό χώρο, παρά όσους είναι αραχτοί. Η έντονη φυσική δραστηριότητα είναι αυτή που ανεβάζει κατά 50% τον κίνδυνο του τσιμπήματος και για τα παιδιά στις βραδινές βόλτες.

 

Τα κουνούπια προτιμούν τα σκούρα ρούχα.

            Τέλος, τα κουνούπια έλκονται από τα ρούχα με σκούρο χρώμα όπως το μαύρο και το κόκκινο, βρίσκουν σχετικά αδιάφορα τα χρώματα όπως το γκρι και το γαλάζιο, ενώ αποφεύγουν το ανοιχτό πράσινο και το κίτρινο! Απίστευτο, ε;

 

Πηγή: http://health.yahoo.net