Καφές για παιδιά η νέα μόδα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Παλιά η γιαγιά μας, όταν ήμασταν παιδιά, μας κερνούσε ελληνικό καφέ, σε ένα μικρό φλυτζανάκι, για να πάρουμε μια γεύση!

Από τότε μέχρι και σήμερα πολλές έρευνες βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικές με τις επιπτώσεις του καφέ στα παιδιά. Οι περισσότερες συγκλίνουν στην άποψη ότι τα παιδιά γενικά έχουν την ίδια ικανότητα με τους ενήλικες να επεξεργάζονται την καφεΐνη. Μάλιστα  επισημαίνεται ότι τα καφεϊνούχα τρόφιμα και τα ποτά όταν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες δεν έχουν κανένα ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα στην υπερκινητικότητα ή την ελλειμματική προσοχή των παιδιών.


Στην Νέα Υόρκη έχει γίνει πλέον της μόδας και βρίσκεται στους περισσότερους καταλόγους των καφετεριών ο καφές για παιδιά. Πρόκειται για ένα ρόφημα ντεκαφεινέ, με αφρόγαλα, αρωματισμένο με κανέλα.

Με αφορμή τη νέα μόδα στην Νέα Υόρκη, η γαλλική εφημερίδα " L' Express" δημοσίευσε ότι πολλοί γιατροί λένε πως ένας ντεκαφεινέ, έχει λιγότερη καφείνη από ένα αναψυκτικό.

Σύμφωνα με το "New York Magazine" , ο καφές για παιδιά πωλείται προς δύο δολάρια στο Μπρούκλιν ενώ αυτή η μόδα υπάρχει εδώ και χρόνια στην Αυστραλία.

Για να δούμε αν επόμενος σταθμός θα είναι η Ελλάδα , αν και εμείς προτιμάμαι γαι τα παιδιά μας τους φρέσκους φρουτοχυμούς και τους ηλιόλουστους παιδότοπους από τις καφετέριες..