Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ανέργων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 Σε περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, απευθύνεται το νέο ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2014 σε οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις, με συνθήκες υψηλής ποιότητας διαμονής.

«Σήμερα ξεκινούμε την υλοποίηση, για πρώτη φορά, από το καλοκαίρι του 2014, ειδικού ετήσιου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων» δήλωσε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.


Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι «η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας, μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας».

Τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κατασκηνώσεις, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «κοινωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, δηλαδή με τις διαφανείς διαδικασίες της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (voucher) για τους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχωρήσει, άμεσα, στην είσπραξη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο, από κάθε εργοδότη. Ήδη, από το ΙΚΑ ανακοινώθηκε ότι το ποσό αυτό θα εισπραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά τον μήνα Αύγουστο 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ