Καλοκαιρινά θρεπτικά επιδόρπια που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από την Ιουλία Ανωμερίτου

Απλές, απολαυστικές και υγιεινές συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια!
Μετατρέψτε τα φρούτα σε απολαυστικά επιδόρπια, που κανείς δεν θα πιστεύει ότι είναι τόσο υγιεινά και θρεπτικά.


Κρεμώδης μους φράουλας!

Καλοκαιρινά θρεπτικά επιδόρπια που θα λατρέψουν τα παιδιά! 

ΥΛΙΚΑ

1,5 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Μερικές παγωμένες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις φράουλες. Με μία λεπτή σπάτουλα παίρνουμε πολτό φράουλας και τον τοποθετούμε στο μπολ με το γιαούρτι με περιστροφικές κινήσεις! Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες!

Φοντί σοκολάτας

Καλοκαιρινά θρεπτικά επιδόρπια που θα λατρέψουν τα παιδιά! 

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές σκόνη κακάο
Μια πρέζα αλάτι
300 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 βανίλια
Μπουκίτσες από μπανάνα, μήλο, φράουλες, πορτοκάλια και ανανά
Ξυλάκια για το βούτηγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα, το κακάο και το αλάτι. Μόλις το μίγμα πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Σερβίρουμε το φοντί σε μπολ περιτριγυρισμένο από κομματάκια φρούτων και ξυλάκια για το βούτηγμα!

Τσιπς μπανάνας με σάλτσα φυστικοβούτυρου

Καλοκαιρινά θρεπτικά επιδόρπια που θα λατρέψουν τα παιδιά! 

ΥΛΙΚΑ

2 μπανάνες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές γάλα καρύδας χλιαρό
1 κουταλάκι κανέλα
½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο ταψάκι μας. Διαλύουμε την κανέλα στο γάλα καρύδας. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Τις τοποθετούμε σε μπολ και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας απαλά με τα χέρια, ώστε να πάνε παντού. Τις αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, τις αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο αλλά τα αφήνουμε μέσα για 30 ακόμα λεπτά με την πόρτα ανοιχτή ώστε να κρυώσουν και να γίνουν κρατσανιστά. Σερβίρουμε με ένα μπολ φυστικοβούτυρο ανακατεμένο με μέλι.