Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Είστε νέες μητέρες και το «θαύμα» σας που τόσο αγαπάτε συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο ζωής; Ανεξάρτητα εάν θα περιμένετε να γίνει 2, 3 ή ακόμα και 6 χρονών τα πρώτα πάρτυ για το παιδί σας αποτελούν ορόσημο και θα είναι ένα γεγονός που θα θυμάστε για πάντα.

Σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό με βήματα οργάνωσης και καθοδήγησης για να είστε σίγουρες πως το πάρτυ θα είναι μία επιτυχία και για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους καλεσμένους.


Χώρος
Πάντα ο χώρος που θα επιλέξετε εξαρτάται και από τον αριθμό των καλεσμένων που θα έχετε. Εάν θα είναι λίγοι φίλοι και μέλη της οικογένειας τότε το πάρτυ μπορεί να γίνει πολύ εύκολα στο σπίτι ή εάν είστε τυχερές και έχετε μονοκατοικία, δοκιμάστε στον κήπο ή στην αυλή του σπιτιού σας. Αν σκοπεύετε να καλέσετε περισσότερους φίλους και γνωστούς αλλα και γονείς των άλλων παιδιών τότε μπορείτε να μισθώσετε έναν χώρο, αίθουσα ή ακόμα και ένα καφέ της γειτονιάς σας. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργούν πολλοί χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για πάρτυ είτε είναι αγόρι έιτε κορίτσι και για όλες τις ηλικίες

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Προσκλήσεις
Ένα ενθύμιο που θα το κοιτάτε μετά από χρόνια και θα σας πιάνει μία γλυκιά μελαγχολία. Το πρώτο πάρτυ του μικρού σας ήρωα ή της πανέμορφης σας πριγκίπισσας. Αποφασίσατε την ημερομηνία, κλείσατε το χώρο και τώρα ήρθε η ώρα να στείλετε τις προσκλήσεις για να εντυπωσιάσετε τους πάντες! Μία πολύ καλή ιδέα είναι να τις φτιάξετε μόνες σας χρησιμοποιώντας φωτογραφίες του μωρού σας με τη βοήθεια ενός καταστήματος προσκλήσεων όσον αφορά το κείμενο και την εκτύπωση. Για τις πιο εξοικειωμένες με την τεχνολογία υπάρχουν sites στο Ίντερνετ όπου μπορείτε να τις σχεδιάσετε μόνες σας και μέσα σε τρεις με τέσσερις μέρες θα λάβετε στο ταχυδρομείο και τις προσκλήσεις σας! Δοκιμάστε το photobox.com και το moo (http://eu.moo.com/).

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Φαγητό
Το πιο εύκολο είδος φαγητού για αυτές τις περιστάσεις είναι το μπουφέ από finger food. Επιλέξτε μία ποικιλία από πιάτα που θα ταιριάζουν σε όλους τους επισκέπτες. Μικρά σάντουιτς (οι γνωστές από τα παλιά «μπόμπες»), πιατέλες με φρούτα, μίνι κοκτέιλ λουκάνικα, σαλάτες «ουράνιο τόξο», μικρές πίτσες είναι μερικές επιλογές που πάντα αποδεικνύονται δημοφιλείς. Μην ξεχάσετε να έχετε και γλυκές λιχουδιές όπως και μία μοναδική τούρτα που θα κλέψει την παράσταση. Πάντα η τούρτα διακοσμείται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του μικρού ή της μικρής πρωταγωνίστριας της βραδιάς!

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Ψυχαγωγία
Φυσικά τα μικρά μωρά δεν χρειάζονται διασκέδαση – οι άλλοι επισκέπτες, τα μπαλόνια και η σχετική διακόσμηση θα τα κρατήσουν χαρούμενα και σε εγρήγορση. Εάν όμως καλέσετε οικογένειες με μεγαλύτερα αδέρφια ή εάν θέλετε να συνδυάσετε το πάρτυ και με τα μεγαλύτερα σας παιδιά, τότε θα θέλετε να οργανώσετε κάτι ξεχωριστό και για αυτούς – όπως να καλέσετε έναν μάγο, έναν κλόουν, ηθοποιούς ντυμένους ήρωες κινούμενων σχεδίων, να κάνετε face painting, μπαλονοκατασκευές και πολλά άλλα. Υπάρχουν ειδικά γραφεία στην Αθήνα που ασχολούνται με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση σε παιδικά πάρτυ. Οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 60 ευρώ το δίωρο.

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!

Παιχνίδια
Οι μουσικές καρέκλες είναι ακόμα ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι για παιδικά πάρτυ. Για τις πιο οργανωμένες και δημιουργικές μανούλες και ειδικά για αυτές με έξτρα εξωτερικό χώρο, ένα κυνήγι θησαυρού είναι μία ιδανική πρόταση όπου όλοι – μικροί και μεγάλοι – θα περάσουν υπέροχα. Ένα παιχνίδι για τους μεγάλους επίσης είναι να ζητήσετε από όλους να φέρουν μία παιδική φωτογραφία τους και μετά όλοι οι καλέσμενοι θα μαντεύετε ποια φωτογραφία ανήκει στον καθένα, πολύ γέλιο!

 

Δώρα
Τα μωρά ενδιαφέρονται πιο πολύ για το χαρτί περιτυλίγματος και τα κουτιά παρά για το περιεχόμενο. Θα έρθουν και εκείνα τα χρόνια που θα σας ζητούν για τα γενέθλια τους το τελευταίο ηλεκτρονικό gadget ή το πιο μοδάτο παιχνίδι που κυκλοφορεί οπότε χαρείτε αυτή την περίοδο όπου όλα είναι απλά και χαρούμενα!

Ιδέες για τα καλύτερα πάρτυ για το μωρό σας!