Η τσάντα – αλλαξιέρα με όλα τα απαραίτητα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τί να μην παραλείψεις για να είσαι προετοιμασμένη για όλα στις καλοκαιρινές βόλτες με το μωρό σου! Aπό την Ιουλία Ανωμερίτου

Η τσάντα – αλλαξιέρα με όλα τα απαραίτητα! 


Η τσάντα αλλαξιέρα είναι μια σημαντική υπόθεση για κάθε νέα μαμά. Διάλεξε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες και στο στυλ σου και να θυμάσαι, πρέπει να είναι κατάλληλη για να μεταφέρεις τόσο τον εξοπλισμό του παιδιού (πάνες, μωρομάντηλα, κ.α.) όσο και τον δικό σου (ακόμα και τα κλειδιά ή το κινητό σου τηλέφωνο).

 

Τα απαραίτητα

 

  • Πάνες: Χωρίς αυτές, βόλτα δεν γίνεται. Ακόμα κι αν δεν πιστεύεις ότι θα χρειαστούν, βάλε στην τσάντα τουλάχιστον πέντε πάνες. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα κολλήσεις στην κίνηση, στο γιατρό ή την τράπεζα.
  • Μωρομάντηλα: Απαραίτητα όχι μόνο για να καθαρίσεις το πωπουδάκι του σε περίπτωση αλλαγής εκτός σπιτιού, αλλά και για τα χέρια, το πρόσωπο, ακόμα και τους απρόοπτους λεκέδες ή τα σάλια. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον και μικρά πακέτα ταξιδίου, που είναι εύκολο να χωρέσουν σε κάθε τσάντα.
  • Κρέμα για τα συγκάματα: Επειδή το δέρμα του μωρού μπορεί να ερεθιστεί οποιαδήποτε στιγμή, έχε πάντα μαζί σου ένα μικρό σωληνάριο με κρέμα συγκαμάτων, ακόμα και ένα μικρό διαφημιστικό δειγματάκι που μπορεί να σου δώσει ο φαρμακοποιός σε ανύποπτο χρόνο. Κάποια στιγμή θα σου φανεί πολύτιμο και δεν θα χαλάσει η βόλτα από το ενοχλημένο μωρό.
  • Στρωματάκι αλλαγής: Απαραίτητο ιδιαίτερα αν ταξιδεύεις ή είσαι σε βόλτα σε εξωτερικό χώρο που δεν έχεις καθαρό μέρος να ακουμπήσεις το μωρό για την αλλαγή. Υπάρχουν τσάντες – αλλαξιέρες με ενσωματωμένο στρωματάκι, να τις προτιμήσεις.
  • Είδη πρώτων βοηθειών: Τα μωρά είναι απρόβλεπτα, οι ασθένειες ή τα ατυχήματα ακόμα περισσότερο. Προμηθεύσου ένα μικρό κουτάκι με όλα τα απαραίτητα είδη για να του προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες, αν χρειαστεί. Σιγουρέψου ότι έχεις αντιπυρετικό ή παυσίπονο, επιδέσμους, οινόπνευμα, ιώδιο, αλοιφή για τα τσιμπήματα. Σε μεγαλύτερα ταξίδια, ποτέ μην ξεχάσεις το τηλέφωνο του παιδιάτρου και τα βιβλιάρια υγείας του παιδιού.
  • Αντηλιακή προστασία: Τώρα που ο καιρός έφτιαξε και το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, μην πιαστείς απροετοίμαστη. Ένα αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος, ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα ακόμα και σε σύντομες, κοντινές βόλτες.
  • Έξτρα αλλαξιά ρούχων: Έχε πάντα μαζί σου μια δεύτερη αλλαξιά με ρούχα, ακόμα και καλτσάκια, σε περίπτωση που το μωρό λερωθεί από την υπερφορτωμένη πάνα ή κάποιον εμετό. Μια ζακετούλα θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε κλιματιζόμενους χώρους ή σε βραδινές βολτούλες.
  • Κουβερτούλα φλις: Μια μικρή κουβερτούλα με δροσερό ύφασμα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο βοήθημα για να σκεπάσεις το μωρό, σε περίπτωση που αποκοιμηθεί στο καρότσι, να το προστατέψεις από τον ήλιο προσαρμόζοντάς την στο παράθυρο του αυτοκινήτου ή ακόμα και να το αλλάξεις, αν έχεις ξεχάσει το ειδικό στρωματάκι ή έχει λερωθεί.
  • Φαγητό και νερό: Μικρά σνακ όπως μια μπανάνα ή λίγα μπισκοτάκια και το ποτηράκι με το νερό του θα κρατήσουν το παιδί ευχαριστημένο σε μια απροσδόκητη καθυστέρηση. Βέβαια, μην ξεχάσεις τη σκόνη γάλακτος και το θερμό με ζεστό νερό, αν το μωρό είναι ακόμα μικρό.
  • Απολυμαντικό χεριών: ένα μικρό μπουκαλάκι με αντιβακτηριδιακό υγρό για τα χέρια που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα είναι απαραίτητο.

 

Προαιρετικά, αλλά σημαντικά:

 

  • Βιβλιαράκια ή παιχνιδάκια: Μικρά αντικείμενα που θα κρατήσουν το παιδί απασχολημένο, παιχνιδάκια ξεχασμένα στην τσάντα που έχει καιρό να δει και φαίνονται σαν καινούρια, μια απλή σβούρα ή ένα σημειωματάριο με 2-3 μικρές μπογιές μπορεί να φανούν σωτήρια.
  • Λίμα για τα παιδικά χεράκια: Μια λίμα κατάλληλη για τα απαλά νυχάκια των χεριών του μωρού δεν πιάνει καθόλου χώρο και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη αν παρατηρήσεις ότι τα νυχάκια του γδέρνουν κατά τη διάρκεια της βόλτας.
  • Σακουλίτσες: Μπορεί να μην είναι απόλυτα απαραίτητες, αλλά βολεύουν για να πετάξεις μια βρώμικη πάνα ή να αποθηκεύσεις βρεγμένα / λερωμένα ρούχα μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι και να τα πλύνεις.
  • Πιπίλα: Μην  ξεχάσεις μια πλαστική θήκη με 2 καθαρές πιπίλες, αν είναι απαραίτητες για να καθησυχάσουν το μωρό σου.

 

Είδος πολυτελείας

 

  • Μια δεύτερη μπλούζα και για τη μαμά: Ποτέ δεν σκέφτεσαι τον εαυτό σου όταν πας μια βόλτα με το μωρό, ρίχνεις όλη την προσοχή σου στο να πάρεις τα απαραίτητα για εκείνο. Σκέψου όμως την περίπτωση που το μωρό σου λερώσει κι εσένα με μια γουλίτσα ή μια διαρροή, δεν θα ήταν υπέροχο να είχες μια δεύτερη μπλούζα;

 

Αν ξέχασα κάτι που θεωρείς εξίσου σημαντικό, μην παραλείψεις να το συμπληρώσεις με ένα σχόλιο. Μπορεί να αποβεί σωτήριο για μια νέα μανούλα! Καλές βόλτες!