Η πατρότητα ηρεμεί τους άντρες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό

Αν και στο μυαλό μας έχουμε ότι οι περισσότεροι άντρες αγχώνονται με την πατρότητα ωστόσο μελέτες στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Έρευνας του Λος Άντζελες υποστηρίζουν ότι η πατρότητα εξασφαλίζει την ηρεμία στους άντρες!


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πατρότητα ελαττώνει σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες με αποτέλεσμα να ηρεμούν οι ίδιοι και να είναι ιδιαίτερα ήρεμοι και με το μωρό τους.

Συγκεκριμένα η έρευνα ζητούσε από 126 άντρες ηλικίας 21 έως 38 ετών να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και να τους δώσουν δύο δείγματα σιέλου( ένα το πρωί και ένα το απόγευμα) για να συγκρίνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Διαπίστωσαν ότι οι ανύπαντροι άντρες είχαν ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης σε σύγκριση με τους 30άρηδες παντρεμένους εθελοντές που όμως δεν είχαν παιδιά.

Αντίθετα οι 30χρονοι πατεράδες παρουσίαζαν χαμηλότερα επίπεδα ορμόνης από όσους δεν είχαν παιδιά ανεξάρτητα από το αν ήταν παντρεμένοι ή όχι.

Οι ερευνητές υποθέτουν πως τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης τσους πατέρες ενδέχεται να αντανακλούν την εμπλοκή των αντρών στις γονεικές φροντίδες προς τα παιδιά τους, ενώ πρόκειται ουσιαστικά για τον τρόπο της φύσης να εξημερώνει τους άντρες- έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.