Η μαγεία των Χριστουγέννων!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Προσπαθώ ώρα τώρα να βρω τι θα επιλέξω να μοιραστώ αυτή τη φορά μαζί σας, μιας και θα είναι η τελευταία μου ιστορία για αυτή τη χρονιά. Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα αυτή η ιστορία να μην έχει καθόλου προβληματισμό και να έχει μόνο τη γλυκιά προσμονή των γιορτών.

Χριστούγεννα λοιπόν, κλείνεις τα μάτια και έρχονται μνήμες, μυρωδιές, γεύσεις, όμορφες εικόνες, μουσική, είναι ότι θα επιλέγαμε να κλείσουμε σε ένα μουσικό κουτί, για μένα η ομορφότερη περίοδος του χρόνου. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σπίτι μας, ιεροτελεστία… όλη η οικογένεια μαζί ,ο πατέρας μου σε μια σκάλα έβαζε τα πάνω πάνω παιχνίδια στο δέντρο και το αστέρι, η μητέρα μου όλο το υπόλοιπο και εγώ με την αδερφή μου τα κάτω κλαδάκια. Θυμάμαι είχα μια κασέτα, ναι ακόμα όταν ήμουν 4 ετών είχαμε κασέτες, με τα στρουμφάκια που τραγουδούσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την είχα λιώσει την κασέτα αυτή, έπαιζε ώρες ατελείωτες και εγώ ξαπλωμένη στο χαλί στο σαλόνι να κοιτάζω τη φάτνη και να ονειροπολώ. Το σπίτι εκείνη την περίοδο είχε μια άλλη μυρωδιά, πιο ζεστή, κανέλα και γαρύφαλλο. Μια άλλη πολύ έντονη ανάμνηση, είναι η εικόνα της μητέρας μου με έμενα και την αδερφή μου στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας να φτιάχνουμε τα γλυκά, η πιο όμορφη εικόνα που ακόμα με συντροφεύει.


Φτιάξτε όμορφες εικόνες για τα παιδιά σας, μνήμες χριστουγεννιάτικες που θα τα συντροφεύουν για μια ζωή. Μιλήστε τους για τον Άγιο Βασίλη και μη βιαστείτε να τον απομυθοποιήσετε, μεγάλοι θα είναι μια ζωή, τώρα έχουν ανάγκη να πιστέψουν στη μαγεία και στην ουσία της έννοιας αυτής. Γιατί ο Άγιος Βασίλης είναι μέσα μας, είναι η πίστη σε ότι ονειρευόμαστε και η πραγματοποίηση του ονείρου μας, είναι η μαγεία στα πιο όμορφα και απλά της καθημερινότητας, στην αγκαλιά και στο φιλί, στη βόλτα και την καλημέρα με όσους αγαπάμε.

magicchristmas

Μιλήστε στα παιδιά σας αυτή την περίοδο για την έννοια της προσφοράς, για όσους δε έχουν και που αυτές τις μέρες μας έχουν πιο πολύ ανάγκη. Θυμηθείτε, εσείς είστε το πρότυπό τους ,τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές και τις συνήθειες μας. Αυτές τις μέρες φτιάξτε όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι και όλοι μαζί ή και με φίλους ξεδιαλέξτε ρούχα και παιχνίδια που δεν σας είναι αναγκαία και δώστε τα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Φτιάξτε μια μικρή συνήθεια στα παιδιά σας, για παράδειγμα επιλέξτε μια οικογένεια ή ένα ίδρυμα και βάλτε τα παιδιά σας να διαλέξουν ό,τι εκείνα θέλουν για να το προσφέρουν, πιστέψτε με η χαρά που θα εισπράξει το παιδί σας από την προσφορά σε κάποιον που το έχει ανάγκη έχει ανεκτίμητη αξία. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε δυο θετικά, πρώτον τα παιδιά μαθαίνουν να προσφέρουν και δεύτερον αποκτούν ενσυναίσθηση. Η ενσυναίσθηση είναι η συναισθηματική και κοινωνική ικανότητα να μπαίνεις στη θέση του άλλου. Τι όμορφο να μεγαλώνουν παιδιά με πραγματική παιδεία , γιατί παιδεία χρειάζεται από την οικογένεια για να μπορέσει ένα παιδί τόσο στην παιδική όσο και στην ενήλικη ζωή του να μπορεί να βλέπει και να νιώθει πώς νιώθει ο άλλος, και να «αγκαλιάζει» τη χαρά ή τον πόνο του διπλανού του.

Φτιάξτε ένα κουτί και αφήστε τα παιδιά σας να το ζωγραφίσουν, μετά όλη η οικογένεια μαζί τη μέρα των Χριστουγέννων βάλτε σε μικρά χαρτάκια ευχές που θέλετε να πραγματοποιηθούν τη νέα χρονιά και βάλτε τις στο κουτί των ευχών, πού ξέρετε η καλή σας νεράιδα μπορεί να τις πραγματοποιήσει όλες. Λίγη θετική σκέψη και όλα γίνονται, με ένα μεγάλο χαμόγελο το πρωί για καλημέρα και μια ζεστή αγκαλιά το βράδυ για καληνύχτα όλες οι ευχές είναι εφικτές.

Εγώ θα ευχηθώ να έχετε εσείς και όσοι αγαπάτε αλλά και όσοι σας πλήγωσαν, γιατί σας έκαναν πιο δυνατούς, υγεία και αγάπη στις ζωές σας, η νέα χρονιά να φέρει σε όλον τον κόσμο χαμόγελα και όμορφες, θετικές, τρυφερές σκέψεις. Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι στα πιο απλά κάθε μέρα, όλες τις μέρες του χρόνου!!!