H Θάλεια Ματίκα αποκαλύπτει: "Η εγκυμοσύνη ήταν ένα τυχαίο γεγονός"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Θάλεια Ματίκα μιλάει για την ξεχωριστή περίοδο της εγκυμοσύνης της

H Θάλεια Ματίκα αποκαλύπτει: "Η εγκυμοσύνη ήταν ένα τυχαίο γεγονός"


Την Θάλεια την πρωτογνώρισα από την εποχή που πρωταγωνιστούσε στην σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Μη μου λες αντίο» μαζί με τον Μέμο Μπεγνή.

Ήταν φθινώπορο του 2004 όταν βρεθήκαμε κάτω από την ίδια ραδιοφωνική στέγη του Ρυθμού 9,49 και κατευθείαν «κολλήσαμε».

Καλλιεργημένη, μορφωμένη, ταλέντο αλλά πάνω από όλα χαμογελαστή και ευγενική, η «κοπέλα της διπλανής πόρτας»,  παρά την μεγάλη της επιτυχία μιλούσε με τον κάθε ακροατή ξεχωριστά σαν να ήταν ο καλύτερος της φίλος.

Αργότερα χαθήκαμε αλλά πάντα παρακολουθούσα τις προσεγμένες επαγγελματικές της επιλογές.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά άλλαξαν στις ζωές μας. Η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή της Θάλειας είναι αυτή που τώρα της συμβαίνει.

Θα γίνει μανούλα σε λίγους μήνες και θα κρατάει τον γιο της στην αγκαλιά της.

Θέλησε να μοιραστεί μαζί μας στο all4mama την πιο σημαντική εμπειρία της ζωής της και να μας μιλήσει για την εγκυμοσύνη της.

«Η εγκυμοσύνη ήταν ένα τυχαίο γεγονός, δεν ήταν προγραμματισμένη. Μετά από 10 μέρες καθυστέρησης, ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος. Το τεστ εγκυμοσύνης μου το έφερε μια φίλη στο σπίτι, το έκανα και βγήκε θετικό. Τηλεφώνησα αμέσως στον Τάσο, ο οποίος χάρηκε αφάνταστα, γιατί το ήθελε πολύ»

Η Θάλεια έκλεισε  πρόσφατα τον πέμπτο μήνα και μπήκε στον έκτο μήνα. Η εγκυμοσύνη της μέχρι στιγμής είναι απίστευτα καλή.

«..Να φανταστείς ότι δεν έχω καθόλου συμπτώματα γενκά έχω μια πολύ χαλαρή εγκυμοσύνη  χωρίς ναυτίες, ζαλάδες και όλα τα κλασσικά.» μου λέει χαμογελώντας και συνεχίζει: «Το πρώτο τρίμηνο δεν πρόσεχα κάτι ιδιαίτερο. Έκοψα αυτομάτως το κάπνισμα, το αλκοόλ και τον καφέ.»

Υπήρχαν όμως κάποια πράγματα που την άγχωσαν στην μέχρι τώρα πορεία της εγκυμοσύνης της;

«Οι εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου με άγχωσαν αρκετά γιατί μπήκα σε ένα πράγμα που δεν το γνώριζα. Έκανα αυχενική διαφάνεια, αιματολογικές εξετάσεις και καρδιογράφημα του μωρού..»

Η καθημερινότητα της δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα μιας και συνεχίζει να εργάζεται μόνο που πλέον κοιμάται νωρίς το βράδυ και ξυπνάει νωρίς το πρωί.

Φέτος σκηνοθετεί μια θεατρική παιδική  παράσταση με τίτλο «Το μυστικό του βασιλιά» του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο θέατρο «Άνεσις»

«Ήταν εντελώς συγκυριακό ότι η εγκυμοσύνη μου συνέπεσε με την παιδική παράσταση που σκηνοθετώ.. Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό το εγχείρημα. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο παραμύθι που αναφέρεται σε έναν βασιλιά που η καρδιά του παγώνει και παύει να αγαπά.

Το βιβλίο που διαβάζει αυτό το διάστημα για να ενημερώνεται σχετικά με την εγκυμοσύνη είναι « Η βίβλος της εγκυμοσύνης» που της το έκανε δώρο ένας φίλος της.  «Το διάβασα απο την αρχή μέχρι το τέλος  πάνω από μια φορές . Είναι η Βίβλος μου στην κυριολεξία αυτήν την περίοδο" μου λέει γελώντας.

Για τον θηλασμό λέει χαρακτηριστικά:

"Παίζει ρόλο αν τελικά τα καταφέρεις. Υπάρχουν γυναίκες που στην αρχή δυσκολεύτηκαν αλλά τα κατάφεραν  και κάποιες που δεν τα κατάφεραν. Το ζητούμενο μου είναι να θηλάσω μιας και έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι είναι ότι καλύτερο για το μωρό αλλά και για την ίδια την  μητέρα".

"Με τα κιλά σου πως τα πας;" την ρωτάω γιατί ξέρω καλά πόσο πολύ μας αγχώνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης εμάς τις γυναίκες.

«Στην αρχή αφέθηκα εντελώς. Έτρωγα τα πάντα γιατί ένιωθα ότι έχω «άφεση αμαρτιών» με αποτέλεσμα να πάρω απότομα βάρος. Το τελευταίο όμως μήνα πήγα σε διαιτολόγο. Επιπλέον κάνω και γιόγκα που με βοηθάει αρκετά.»

Την ρωτάω αν κάνει ήδη όνειρα για το  πως θα είναι η ζωή της με το παιδί και με απόλυτη ειλικρίνεια μου απαντά:

" Η αλήθεια είναι ότι επειδή μου ήρθε εντελώς ξαφνικά το νέο της εγκυμοσύνης και εντελώς απρόβλεπτα δεν έχω μπει ακόμη σε αυτές τις διαδικασίες. Είμαι ακόμη στη διαδικασία να χωνέψω αυτό που μου συμβαίνει. Μια εγκυμοσύνη συνήθως στην ηλικία μου την προγραμματίζεις, θέλω να πω δεν είμαι είκοσι χρονών που ξαφνικά έμεινα έγκυος και αποφάσισα να το κρατήσω. Σε μας δεν συνέβει έτσι οπότε όλο αυτό το ξαφνικό προσπαθώ ακόμη να το κατανοήσω και να αποδεχθώ ότι αλλάζει η ζωή μου από τον Ιανουάριο και μετά."

Όσο για το πότε θα επιστρέψει στη δουλειά, η Θάλεια δεν βιάζεται και θέλει να απολαύσει όσο μπορεί το πρώτο διάστημα με το μωρό της.

"Θα ήθελα ιδανικά να μείνω με το παιδί μου μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβρη και μετά να προγραμματίσω και τα επαγγελματικά μου".

Ζωή Κρονάκη