Η δική μου ιστορία: "Τα αποτελέσματα της σάρωσης έδειχναν ότι το μωρό μου μπορεί να γεννηθεί με σύνδρομο Down"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η ιστορία μου δεν αποτελεί εξαίρεση ή άλλη ειδική περίπτωση. Οι φίλοι και η οικογένειά μου όλοι ήξεραν ότι κάποια μέρα θα γίνω μητέρα.

Ήμουν 27. Με το σύντροφό μου ήμασταν μαζί πολύ καιρό, είχα μια καλή δουλειά, ένα διαμέρισμα. Όλα όσα χρειάζονται για να πάρω την απόφαση να κάνω ένα μωρό. Αλλά ο σύντροφός μου και εγώ πάντα το αναβάλλαμε, λέγοντας ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη.


Αλλά η στιγμή δεν είναι ποτέ η κατάλληλη. Ποτέ δεν θα είναι. Θα θέλετε πάντα να κάνετε ένα ακόμη ταξίδι, ένα ακόμη ξέφρενο πάρτι. θα σκέφτεστε πάντα ότι το διαμέρισμά σας θα μπορούσε να έχει ένα ακόμα δωμάτιο.

Και έτσι συνέβη χωρίς να ήταν προγραμματισμένο. Ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Θα γίνω μητέρα!

Ξαφνικά όλα έμοιαζαν τέλεια, όπως θα έπρεπε. Ξαφνικά ήταν η κατάλληλη στιγμή και τίποτα στον κόσμο δε μου έλλειπε πια, μόνο αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα που μεγαλώνει μέσα μου.

Την 12ηεβδομάδα της εγκυμοσύνης, έκανα την αυχενική δαιφάνεια. Δεν ήξερα πολλά για τη διαδικασία, αλλά μόνο ότι θα μου πει το φύλο του μωρού μου..

Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Πήγα για έναν απλό ιατρικό έλεγχο που θα μου έλεγε ότι το μωρό μου είναι καλά και αντί αυτού, μαθαίνω ότι το μωρό μου μπορεί να γεννηθεί με μια γενετική ασθένεια; Μπορεί αυτό να φανεί πραγματικά με ένα υπερηχογράφημα; Πώς; Γιατί;

Φεύγοντας από το γραφείο του, ο γυναικολόγος μου είπε να κάνω μια εξέταση NIFTY, αλλά ήμουν τόσο στενοχωρημένη που απλώς έγνεψα το κεφάλι μου. Δεν ήξερα πώς να πω στον σύντροφό μου. Δεν ήξερα τι σημαίνει ακόμη, τι πρέπει να κάνω. Μετά από μια άγρυπνη νύχτα, ξεκίνησα το ψάξιμο στο διαδίκτυο. Κακά αποτελέσματα της αυχενικής διαφάνειας, συνδρόμο Down, εξέταση NIFTY, ακρίβεια της αυχενικής διαφάνειας, πώς μεγαλώνεις με ένα παιδί με σύνδρομο Down.

 

Αρχίζουμε να ψάχνουμε για απαντήσεις μόνο όταν τις χρειαζόμαστε πραγματικά. Την ημέρα εκείνη, πήρα απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μου με την εξέταση NIFTY. Ήθελα επιβεβαίωση. Ήθελα να μάθω αν είναι αλήθεια.

 

Είχα το ραντεβού μου για το τεστ NIFTY την ίδια εβδομάδα. Σε σύγκριση με την αυχενική διαφάνεια, η οποία είναι μόνο 60-70% ακριβής, το NIFTY είναι πάνω από 99% ακριβές. Παρέμενε η ελπίδα ότι τα κακά αποτελέσματα της διαφάνειάς μου ήταν λάθος και ότι το αγόρι μου θα είναι υγιές. Το NIFTY ανιχνεύει πάνω από 80 γενετικές ανωμαλίες, έτσι ήμουν βέβαιη ότι θα πάρω αξιόπιστα αποτελέσματα. Και μόνο τότε θα σκεφτώ τα επόμενα βήματα.

 

Περίμενα 7 ημέρες για τα αποτελέσματα. Παραδέχομαι ότι αυτές ήταν οι μεγαλύτερες 7 ημέρες στη ζωή μου. Δεν μπορώ ακόμη να φανταστώ να το υπομείνω αρκετές εβδομάδες, όσο δηλαδή χρειάζεται για να βγουν τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντησης. Όταν ο γυναικολόγος μου τηλεφώνησε, είχα δάκρυα στα μάτια μου. Αποδέχτηκα την κλήση με ένα κόμπο στο λαιμό μου, έκλεισα τα μάτια μου και ήλπιζα για καλά νέα.

εξέταση NIFTY έδειξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρωμοσωμικών ανωμαλιών. Το μωρό σας είναι υγιές".

"Τι; Τα αποτελέσματα της αυχενικής διαφάνειας ήταν λανθασμένα";

"Ακριβώς. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Όλα είναι καλά."

Ένα τεράστιο βάρος έφυγε από τους ώμους μου, και άρχισα να κλαίω. Ήταν το πιο όμορφο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ.

Σήμερα ο Αλέξανδρος είναι ενός έτους. Ένα υγιές, ενεργητικό παιδί, που μόλις αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα, είναι το κέντρο του σύμπαντος μου. Πραγματικά αναρωτιόμουν πριν από δύο χρόνια, ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για μωρό; Αν μόνο ήξερα τότε πόσο σημαντικό μέρος της ζωής μου θα γίνει.

Γνωρίζω επίσης ότι είχα μια ήρεμη εγκυμοσύνη χάρη στην εξέταση NIFTY. Αν το ήξερα τότε, θα την έκανα σίγουρα πριν από την αυχενική διαφάνεια. Η εξέταση NIFTY μπορεί να πραγματοποιηθεί από την 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, ενώ η αυχενική διαφάνεια δεν μπορεί να γίνει πριν από τη 12ηή 13ηεβδομάδα. Με το NIFTY, θα ήξερα πολύ νωρίς ότι το μωρό μου είναι εντάξει και έδιωξε τις ανησυχίες που με κράτησαν άγρυπνη τη νύχτα.

 

Aν και είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο, οι πληροφορίες σχετικά με την παρουσία γενετικών παρατυπιών αξίζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θα ήμουν σε κατάσταση φόβου σε ολόκληρη την εγκυμοσύνη. Δεν θα ήμουν χαρούμενη.. Φοβόμουν από το άγνωστο, το χειρότερο, την ασθένεια και τον τρόπο ζωής που δεν μπορούσα να φανταστώ. Η εξέταση NIFTY εξαφάνισε σε όλους αυτούς τους φόβους σε μια στιγμή. Όταν είδα τα αποτελέσματα, μόνο τότε η εγκυμοσύνη μου άρχισε πραγματικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.niftytest.gr, και ακολουθείστε μας στο facebook @niftytestgreece και στο Instagram #nifty_test_greece.

 

 

 

tags:






tags: