Δωρεάν ειδικά μουσικά προγράμματα από το Εθνικό Ωδείο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Μουσικοπαιδαγωγικό Καλοκαίρι 2013


στο Εθνικό Ωδείο

Δωρεάν ειδικά μουσικά προγράμματα από το Εθνικό Ωδείο. 

 Δωρεάν Προγράμματα Γνωριμίας με τη Μουσική

                                                                          21 Ιουνίου -20 Ιουλίου 2013

 

Το Εθνικό Ωδείο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του το φετινό καλοκαίρι  και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους για να απολαύσουν τη χαρά της μουσικής, προσφέροντας δωρεάν ειδικά μουσικά προγράμματα. Την  ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις 2 έως τις 3 μ.μ. οι γονείς θα μπορούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα αυτά από τους υπεύθυνους μουσικοπαιδαγωγούς, στο πλαίσιο του open-day του Εθνικού Ωδείου που περιλαμβάνει ανοιχτά μουσικά μαθήματα και δρώμενα, στο κεντρικό  κτίριό του (Μάγερ 18).

 

Το Μουσικοπαιδαγωγικό Καλοκαίρι 2013 στο Εθνικό Ωδείο παρέχει

ευχάριστα προγράμματα διάρκειας ενός μήνα, ειδικά για βρέφη, νήπια και παιδιά έως 8 ετών, ώστε να έρθουν οι μικροί μαθητές σε μια πρώτη επαφή με τη μουσική πράξη και να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι τη μουσική τους κλίση.

 

«Τα πρώτα ακούσματα»

Για μωρά και γονείς

«Μουσικά ρυθμικά παιχνίδια»

             Για νήπια (2-4 ετών)

«Φτιάχνω όργανα με τα χεράκια μου»

            Για νήπια (3-5 ετών)

«Παίζω με τις νότες και μαθαίνω»

            Για νήπια (4-6 ετών)

« Μαθήματα μουσικής για πρωτάρηδες»

            Για παιδιά έως 8 ετών

 

 

Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα με την καθοδήγηση επιλεγμένων μουσικοπαιδαγωγών από 21 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου 2013, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18).

 

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα μπορούν παιδιά και νέοι μεγαλύτερης ηλικίας να κάνουν ατομικά μαθήματα επιλογής τους με έκπτωση 50% στα δίδακτρα.

Στο τμήματα αυτά μπορούν να συμμετέχουν και όσοι ενδιαφέρονται από τους εγγεγραμμένους σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου, με τους ίδιους προνομιακούς όρους.

 

Στο Μουσικοπαιδαγωγικό Καλοκαίρι 2013 εντάσσεται ακόμη τμήμα ενηλίκων που θέλουν να λάβουν τις βασικές γνώσεις της μουσικής καθώς και ταχύρρυθμο μάθημα προετοιμασίας για τις κατατακτήριες εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων και της ενόργανης ή φωνητικής μουσικής.

 

Παράλληλα, την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν διάφορα σεμινάρια όπως: εισαγωγής στη τζαζ, παραδοσιακών οργάνων, μουσικής τεχνολογίας, φωνητικής και ορθοφωνίας, σύγχρονου τραγουδιού και άλλα.

 

 

Πληροφορίες – Εγγραφές στη γραμματεία του Εθνικού Ωδείου

(Μάγερ 1, Πλ. Βάθη, Αθήνα)

Τηλ.: 210 5233175, 210 5248304

e-mail: ethnodio@otenet.gr

www.ethniko-odeio.edu.            www.facebook.com/Ethniko.Odeio.Athens