Διδάξτε στο παιδί σας την έννοια της προσφοράς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για τα περισσότερα παιδιά τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με τα δώρα και το μόνο που ακούς από το στόμα τους είναι "θέλω, θέλω, θέλω...". Ως γονείς έχουμε την ευθύνη να διδάξουμε στα παιδιά μας -και να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας- ότι το να δίνεις είναι πολύ καλύτερο από το να παίρνεις κι άλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Θέλετε να μάθετε με ποιους απλούς τρόπους μπορείτε να τα βοηθήσετε να καταλάβουν την έννοια της προσφοράς;

Δεδομένου ότι το παιδί σας παίρνει μαθήματα παρατηρώντας τη δική σας συμπεριφορά, είναι σημαντικό να σας δει να κάνετε πράξη αυτά που του λέτε. Στην επόμενη επίσκεψή σας στο super market λοιπόν μην ξεχάσετε να διαθέσετε έστω και ένα πολύ μικρό ποσό για να αγοράσετε κάτι για μια οικογένεια που το έχει ανάγκη εξηγώντας στο παιδί σας με απλά λόγια τους λόγους που το κάνετε.


Διδάξτε στο παιδί σας την έννοια της προσφοράς

Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σας να αγοράσετε τα δώρα για τους αγαπημένους σας και ζητήστε του να τα επιλέξει εκείνο. Έτσι βλέποντάς τους να τα ανοίγουν θα βιώσει τη χαρά της προσφοράς.

Ζητήστε από το παιδί σας να ξεχωρίσει κάποια παιχνίδια και ρούχα που δε χρειάζεται και μαζί πηγαίνετε να τα χαρίσετε σε κάποιο ίδρυμα ή μια οικογένεια που τα έχει ανάγκη. Εξηγήστε του με όμορφο τρόπο γιατί πηγαίνετε τα παλιά σας πράγματα σε αυτούς τους ανθρώπους και δώστε του να καταλάβει ότι η πράξη του είναι πολύ σημαντική.