"Γιατί το να γίνεσαι μαμά σημαίνει ότι ξαναγεννιέσαι από την αρχή".

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Γιατί το να γίνεσαι μαμά σημαίνει ότι ξαναγεννιέσαι από την αρχή".

 


Aπό τη δημοσιογράφο Τζίνα Γαβαλά

 

 

 

Πριν λίγες μέρες ήταν η μέρα της μητέρας. Για κάποιον περίεργο ή όχι λόγο, εγώ ήμουν πάντα λίγο αντιδραστική με αυτές τις γιορτές. Δεν περίμενα τις 14 Φεβρουαρίου για να πάρω δώρο στον αγαπημένο μου ούτε την ημέρα της μητέρας για να πω στη μαμά μου ότι την αγαπάω, ενώ την Τσικνοπέμπτη προτιμούσα αν βγω να πάω να φάω πίτσα!

Όπως αντιλαμβάνεστε, θεωρούσα ότι αντίστοιχα όταν έρθει η ώρα μου να γίνω μαμά, δε θα έδινα σημασία σε αυτήν τη μέρα… Όμως τελικά κατάλαβα ότι όταν κάτι σου προκαλεί τόσο όμορφα συναισθήματα, αυτό που νομίζεις ότι δεν θα έκανες ποτέ, το κάνεις και με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση κιόλας! Πόσο πολύ μου αρέσει αυτή η μέρα! Πόσο πολύ μου αρέσει που τα παιδιά μου ενθουσιάζονται που θα μου προσφέρουν κάτι! Πόσο πολύ απολαμβάνω αυτό το «Χρόνια πολλά μαμά…»

Νομίζω ότι τα λουλούδια που μου έδωσαν είχαν  μαζευτεί από τους πιο όμορφους και πλούσιους κήπους του κόσμου, τα κοσμήματα από πηλό σε σχήμα καρδιάς ότι έχουν αγοραστεί από τον οίκο Tiffany ενώ o Shakespeare μπροστά στα λόγια που μου είπαν τα παιδιά μου φάνταζε πιο μικρός και από μυρμήγκι!

"Γιατί το να γίνεσαι μαμά σημαίνει ότι ξαναγεννιέσαι από την αρχή".

Όπως όλα όσα νιώθεις από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά δεν τα φανταζόσουν ποτέ πριν, έτσι και τίποτα από όσα υπολόγιζες ότι θα συμβούν δεν γίνονται τελικά. Γιατί το να γίνεσαι μαμά σημαίνει ότι ξαναγεννιέσαι από την αρχή. Το ότι είσαι μαμά σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Σε κάνει υπεράνθρωπο. Σε κάνει ατρόμητο. Σε κάνει σοφό. Σε προσγειώνει στη γη αλλά σε απογειώνει και στα σύννεφα την ίδια ακριβώς ώρα! Σε κάνει ρομαντική αν δεν ήσουν ποτέ. Αν πάλι ήσουν, άστα να πάνε…  Σε κάνει να εκτιμάς την κάθε στιγμή. Να μην είσαι υλίστρια αλλά να κοιτάς τα ουσιαστικά της ζωής. Σε κάνει να προσέχεις τον εαυτό σου αν δεν το έκανες ποτέ. Σε κάνει λιγότερο εγωίστρια.  Σε κάνει να κοιτάς δύο ματάκια, δύο χεράκια, δύο ποδαράκια και να νομίζεις ότι ο Θεός σου έστειλε ένα μέρος του στην αγκαλιά σου. Και κάπως έτσι, σε κάνει να αξίζεις και εσύ έστω μια μέρα τον χρόνο να είναι αφιερωμένη σε σένα. Μόνο σε σένα, που σε αξίωσε αυτή η ανώτερη δύναμη να φέρεις στον κόσμο αυτό το θαύμα. Το δικό σου θαύμα. Το πιο όμορφο από όλα τα θαύματα του κόσμου.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες λοιπόν! Εμείς μπορεί να γιορτάζαμε και προχθές και χθες και σήμερα και κάθε μέρα. Ας μας γιορτάζουν εκείνα μια μόνο μέρα. Γιατί αυτό το «χρόνια πολλά μαμά» και η αγάπη με την οποία το λένε, κλείνει μέσα του όλα τα συναισθήματα που νιώθουν επειδή ακριβώς εμείς γιορτάζουμε την ύπαρξή τους κάθε μέρα…

tags:

ppopular





tags:

ppopular