Βρεφικά γάλατα 1ης παιδικής ηλικίας: Πτώση τιμών!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης

Μέχρι σήμερα μας προκαλούσε εντύπωση η αισθητά μεγάλη διαφορά ανάμεσα  στις τιμές των βρεφικών γαλάτων 1ης ηλικίας (έως 6 μηνών) σε σχέση με εκείνα της 2ης (6-12 μηνών) και 3ης (1 έτους και άνω) βρεφικής ηλικίας.


Ο λόγος που τα συγκεκριμένα παρασκευάσματα έφταναν ακόμη και στα 30 ευρώ, ποσό εξαιρετικά ασύμφορο για μια μέση οικογένεια, δεν ήταν άλλος από την αποκλειστική διανομή τους από τα φαρμακεία σύμφωνα με όσα προέβλεπε το νομοθετικό πλαίσιο έως σήμερα.

Από την καινούργια χρονιά ωστόσο τα μαντάτα είναι καλά για τις νέες οικογένειες αφού το βρεφικό γάλα πρώτης παιδικής ηλικίας, διατίθεται πλέον σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης σύμφωνα με  Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδου, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 12/Β/10-01-2012) την περασμένη εβδομάδα.

Βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκαν οι αδικαιολόγητα υψηλότερες τιμές στα συγκεκριμένα παρασκευάσματα  σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των παρασκευασμάτων 2ης (6-12 μηνών) και 3ης (1 έτους και άνω) βρεφικής ηλικίας, τα οποία διατίθενται ελεύθερα στην αγορά. Αντίστοιχα ήταν τα ευρήματα και για τις τιμές πώλησης των σκευασμάτων αυτών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Τα βρεφικά γάλατα Νο 1 υπάρχουν πλέον στα σούπερ μάρκετ και σε πολύ πιο προσιτές τιμές