Βραστό χταπόδι ξυδάτο: Μια νηστίσιμη συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Βασιλική Κίτσου

Το ξυδάτο χταπόδι είναι ένας πεντανόστιμος και πανεύκολος μεζές. Τίποτα δε συγκρίνεται, άλλωστε, με τη γεύση της θάλασσας και της Ελλάδας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια φανταστική συνταγή για τις μέρες της νηστείας, αλλά και για όποτε το τραβάει η όρεξή σας!


 

 

Τι χρειάζεστε
  • 1 χταπόδι 1-1,5 κιλό
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • ρίγανη ή μαϊντανό
Τι κάνετε
  • Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και το βράζετε σε χύτρα ταχύτητας για 45 λεπτά ρίχνοντας μέσα μόνο 3-4 ποτήρια νερό.
  • Τεμαχίζετε το χταπόδι, το τοποθετείτε σε μία πιατέλα και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι (όσο επιθυμεί ο καθένας).
  • Προαιρετικά πασπαλίζετε και με λίγη ρίγανη ή μαϊντανό.

Extra tip: Καλό είναι να μην ρίξετε αλάτι στο φαγητό, διότι το χταπόδι έχει "τραβήξει" αρκετό αλάτι από τη θάλασσα.

 

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμες Τηγανίτες!

 

 

tags:






tags: