Σχέση με διαφορά ηλικίας. Γιατί επιλέγουμε μεγαλύτερους άνδρες;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σχέση με διαφορά ηλικίας. Γιατί επιλέγουμε μεγαλύτερους άνδρες;

Οι γκρίζοι κρόταφοι είναι γοητευτικοί, το ίδιο και η προσωπικότητα, τα επιτεύγματα αλλά και το στυλ ενός μεγαλύτερου από εμάς άνδρα. Αλλά τι σημαίνει τελικά να μας ελκύουν μόνο τέτοιοι άνδρες, που η ηλικιακή μας διαφορά μαζί τους ξεπερνάει τα 10 ή και τα 15 χρόνια; Αν κι εσάς σας έχει συμβεί ή εξακολουθεί να σας συμβαίνει, να ξέρετε πως οι ψυχολόγοι έχουν πολλές απαντήσεις.


1.Ασφάλεια

Οι γυναίκες που ερωτεύονται πολύ μεγαλύτερους από εκείνες άνδρες, έχουν ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα μπορεί να τις στηρίξει συναισθηματικά και ψυχολογικά, δηλαδή έχουν ανάγκη από ασφάλεια. Εξάλλου ένας άνδρας που έχει εμπειρία ζωής και γνώση, ξέρει τις ανάγκες μιας γυναίκας, έχει πείρα κι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια γυναίκα να αισθανθεί ασφαλής στην αγκαλιά του.

2.Η πατρική φιγούρα

Ναι, είναι αλήθεια αυτό που ίσως έχετε ακούσει. Πως μια γυναίκα που ερωτεύεται μεγαλύτερους άνδρες αναζητάει τον πατέρα της. Ίσως είναι ένας πατέρας που ήταν απών στην παιδική της ηλικία, ένας πατέρας που δεν υπήρχε συναισθηματικά για να την καλύψει και τώρα προσπαθεί να “θεραπεύσει” τη σχέση που είχε- ή τελικά δεν είχε- με τον πατέρα της.

3.Η μητρική φροντίδα 

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται οι γυναίκες δεν αναζητούμε μόνο τον πατέρα μας, αλλά και την μητέρα μας. Τη φροντίδα, τη ζεστασιά, την οικειότητα και το χάδι που μπορεί να μας έλειψαν από τα χέρια και το βλέμμα της μάνας, όπως και το κατά πόσο νιώσαμε καλοδεχούμενες όταν ήρθαμε στη ζωή της. Αν μια γυναίκα δεν έχει βιώσει αυτά τα συναισθήματα στην παιδική της ηλικία, τα ψάχνει στην ενήλικη ζωή της.

4.Αυτοπεποίθηση

Ένας μεγαλύτερος άνδρας ξέρει να τονώσει την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας, να την κάνει να αισθανθεί όμορφη και ποθητή, να την κολακεύει και να την τονώνει ψυχολογικά.

Αυτό πάντως που καθορίζει το αν μια τέτοια σχέση θα έχει μέλλον δεν εξαρτάται από ηλικιακά κριτήρια, αλλά από άλλους πολύ πιο βασικούς παράγοντες, όπως είναι η επικοινωνία, η συντροφικότητα, το κοινό σύστημα αξιών, η σεξουαλική ζωή, τα κοινά ενδιαφέροντα.

www.womanow.gr