Το παιδί στην πόλη: 24+1 προτάσεις για να περάσετε ένα μοναδικό ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Το All4mama συγκέντρωσε για εσάς τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χριστουγεννιάτικες και μη, για να περάσατε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, με τα παιδιά σας.

Helexpo

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στη Θεσσαλονίκη, οι γιγάντιοι δεινόσαυροι έρχονται στην Αθήνα. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν στα προϊστορικά χρόνια. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο διπλόσαυρος και όλη η παρέα, κατηφορίζει στην Αθήνα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Από τα μέσα Οκτωβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα. Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο χώρο και να δείτε τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους να «ζωντανεύουν» ενώ πολλές εκπλήξεις θα κάνουν τη βόλτα σας μαγική.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 61 68 458.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00  – 13:00, Παρασκευή: 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00  –  21:00, Κυριακή: 11:00 – 19:00 *τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 8€/άτομο.

Οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€.

Οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 21€.

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€.

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ.

Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο «Tα Δώρα των Συναισθημάτων!» για παιδιά 5 έως 10 χρονών και ενήλικες.

-Μμμμ σιγά μην έχει η ζήλια δώρο να μου δώσει…!

– Κι όμως έχει!

– Αλήθεια; Έχει και ο θυμός δώρο; Kαι ο φόβος;! Και…;

Μπαίνουμε στον Κόσμο των Παραμυθιών την εποχή των Χριστουγέννων για να ανακαλύψουμε, μαζί με τον ήρωα, τι δώρο μας χαρίζει το κάθε συναίσθημα.

Τα δώρα τους μπορούν να φωτίζουν τη διαδρομή μας κάθε μέρα της νέας χρονιάς που ξεκινάει!

Γιατί στα αλήθεια, και όχι μόνο στα παραμύθια, δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» συναισθήματα!

Ώρα: 13:00-14:00.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Επίσης στο χώρο του Μουσείο πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση Χριστούγεννα «Στο Παλάτι του Θυμού!» για παιδιά και εφήβους από 5-15 χρόνων και ενήλικες.

Κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές στις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες μαζί, μπορούν να παίξουν και να εξερευνήσουν τη διαδραστική έκθεση του μουσείου!

Να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια!

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00-13.00.

Εισιτήριο για την έκθεση: 4 ευρώ

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329, www.mce.gr.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 10:00-10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 11:10-12:00.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η δράση «Χειροποίητα στολίδια».

Με ποιον τρόπο μπορώ να σκίσω ένα χαρτί; Πώς μπορώ να σπρώξω μία μπάλα με τα χέρια μου;

Αισθανόμαστε υφές, ανακαλύπτουμε αντικείμενα,  ασκούμε τα χέρια μας και συνθέτουμε με χαρτιά και αλευρόκολλα το δικό μας στολίδι με την τεχνική του κολάζ.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Μέσα-έξω, πάνω-κάτω… από ένα δώρο».                                                                                             

Κάτω από το δέντρο, μέσα στο κουτί, πάνω στο κλαδί, έξω από το παράθυρο…

Τα παιδιά μπαίνουν στο πνεύμα των γιορτών, ανοίγουν μικρά και μεγάλα κουτιά, αποκαλύπτουν το περιεχόμενό τους, τοποθετούν στον χώρο γιορτινά αντικείμενα και φτιάχνουν  το δικό τους κουτί- δώρο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Επίσης πραγματοποιούνται προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

11:15 – 12:00 «Τραγανά μελομακάρονα», για όλη την οικογένεια

Κανέλα και γαρύφαλλο μπερδεύονται γλυκά δημιουργώντας τραγανά μελομακάρονα για τις γιορτές!

12:15 – 13:00 «Να τα πούμε;», για όλη την οικογένεια

Φτιάχνουμε με ασυνήθιστα υλικά, μουσικά κρουστά, χτυπάμε ρυθμικά και όλοι μαζί λέμε τα κάλαντα!

13:15 – 14:00 «Τα ζώα της φάτνης», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Ποια ζώα μπορεί κανείς να συναντήσει σε μία φάτνη; Τι ήχο βγάζουν; Πώς περπατούν; Πώς περνούν την ημέρα τους; Ανακαλύπτουμε τη συλλογή από ζώα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, μεταμορφωνόμαστε σε αυτά και φτιάχνουμε το δικό μας από πηλό!

14:15 – 15:00 «Ένα καράβι γεμάτο ευχές», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Αλήθεια, τι στόλιζαν πριν από το έλατο; Τα παιδιά φτιάχνουν και διακοσμούν το καράβι των Χριστουγέννων και το «φορτώνουν» με ευχές για τη νέα χρονιά!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

11:15-12:00 «Ετοιμάζω το Χριστόψωμο», για όλη την οικογένεια

Παρασκευάζουμε ένα διαφορετικό ψωμί, περίτεχνα στολισμένο και γνωρίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα!

12:15-13:00 «Οι μικροί τυμπανιστές», για παιδιά 3-6 χρόνων

Πρωτότυπα υλικά δημιουργούν μουσικά κρουστά και χτυπούν ρυθμικά!

13:15-14:00 «Γιορτινό παραμύθι!», για όλη την οικογένεια

Ποιοι είναι οι ήρωες των γιορτών; Σε τι περιπέτειες μπλέχτηκαν; Ταξιδεύουμε φανταστικά και  δημιουργούμε το δικό μας γιορτινό παραμύθι!

14:15-15:00 «Ω! έλατο, ω! έλατο» για οικογένειες με παιδιά 3-6 χρόνων

Γινόμαστε έλατα μικρά και μεγάλα, στροβιλιζόμαστε στον ρυθμό της μουσικής, λυγίζουμε στον ήχο του αέρα και δημιουργούμε με τις παλάμες μας και χρώματα το έλατο των Χριστουγέννων για τον τοίχο του δωματίου μας!

Κόστος συμμετοχής: 5€ για κάθε παιδί και 2 € για κάθε ενήλικα.

Πληροφορίες: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα, Τ. 2103312995, www.hcm.gr.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!».

«Χο, Χο … Ωχ, Ωχ, Ωχ! Συναγερμός… Έχασα το σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» Μόνο τα μικρά ξωτικά μπορούν να βοηθήσουν τον Αϊ- Βασίλη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δεξιότητες μας και μπαίνουμε με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.

Αφού φορέσουμε το μαγικό σκουφί των ξωτικών, αποκτάμε τις συνήθειες τους. Το ξέρατε ότι τα ξωτικά είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και διαρκώς ανακαλύπτουν καινούρια παιχνίδια; Τι γίνεται όμως όταν χτυπήσει ο συναγερμός; «Προσοχή ξωτικά χάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη…» γονείς και παιδιά ή αλλιώς ξωτικά ανασκουμπωνόμαστε! Πρέπει να βοηθήσουμε στη λύση της εξαφάνισης του σάκου! Θα τα καταφέρουμε;

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρι: φτιάχνω γλυκές δημιουργίες με ζαχαρόπαστα!» για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού.

Τεράστιο κύμα ζαχαρόπαστας καταφθάνει στον Ελληνικό Κόσμο! Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα είναι εδώ! Φοράμε τις μαγειρικές ποδιές μας και γλυκο-δημιουργούμε!

Ένα εργαστήρι διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν πληροφορίες για τη ζάχαρη και τέλος να απολαύσουν το δημιούργημά τους όχι μόνο αισθητικά αλλά και γευστικά!

Ώρα: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Κλειστό Κέντρο Ξιφασκίας

Το Christmas Fantasy Fun Park and Theater ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει να γιορτάσετε φέτος τα πιο μαγικά Χριστούγεννα! Από τις 7 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019, το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο χώρο για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα απ’ όλον τον κόσμο. Για τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών ο χώρος διαθέτει baby park.

Σε έναν τεράστιο κλειστό χώρο 7.500 τμ, ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο, μπορείτε να περιηγηθείτε από το πρωί έως το βράδυ, με ασφάλεια και χωρίς να ανησυχείτε για τις ιδιοτροπίες του καιρού. Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε διαδραστικά παιχνίδια, να παίξετε στο Λούνα Παρκ, να στροβιλιστείτε στο καρουζέλ, να τρέξετε και να χορέψετε στο παγοδρόμιο, να γνωρίσετε από κοντά τους Αγιοβασίληδες από τη Ρωσία και τη Λαπωνία και να ανακαλύψετε πολλές ακόμη χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις.

Πρόγραμμα παραστάσεων για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου:

12.00-13.00: Ο ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

13.30-14.30: XANAZOO, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ MAZZO AND THE ZOO

15.00-16.00: MAGIC SHOW: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΣΤΑΝ, ΑΛΕΞ ΚΑΙ DEVA

16.30-17.30: Ο ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

18.00-19.00:  FANTASY CIRCUS, ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

19.30-20.30: XANAZOO, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ MAZZO AND THE ZOO

Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00.

Γενική είσοδος για όλα τα παιχνίδια και τα θεάματα: €12

Πληροφορίες: www.artinfo.gr, www.christmasfantasy.gr και στο τηλ. 210-9213310.

Τεχνόπολη

Τα Ξωτικά του Άγιου Βασίλη δεν κάθονται ποτέ ήσυχα... Δουλεύουν ασταμάτητα έναν ολόκληρο χρόνο, φτιάχνοντας παιχνίδια και καταστρώνοντας εκπλήξεις, ώστε φέτος τα Χριστούγεννα να μοιράσουν αγάπη και χαρά σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους! Η Επέλαση των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης, έρχεται να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12/18

12:00 ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ &

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

13:00 «ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

14:30 «ΤΟ ΚΑΛΑΝΤΟ» - ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

16:00 «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΣΠΥΡΟΥ

17:00 «ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» - ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ/ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

18:00 «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ» - ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12/18

12:00 «ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

13:00 SOUL N PASSION - ΝΤΟΥΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΒΙΟΛΙ/ΤΣΕΛΟ

14:30 «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

16:00 «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ» - ΤΡΕΛΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΦΩΝ

17:30 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» - ΜΑΕΣΤΡΟΣ: ΜΑΡΙΑ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ώρες λειτουργίας:10:00 - 22:00

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Πληροφορίες: «Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων Α.Ε., Πειραιώς 100, 118 54 Γκάζι, τηλ. 213 010930.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τo ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Παγανά και ξωτικά», για παιδιά 4-5 ετών.

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα δάσος σκοτεινό, ζούσανε πλάσματα πολλά, ξωτικά και παγανά. Το βράδυ βγαίναν και χόρευαν και τον κόσμο κορόιδευαν. Στο εργαστήριο αυτό, τον μήνα των Χριστουγέννων, συναντάμε χίλια δυο ξωτικά και παγανά. Παραμύθια, θρύλοι και μύθοι του δωδεκαημέρου ζωντανεύουν μέσα από σκιές και ενεργοποιούν τις αισθήσεις των παιδιών.

Τα παιδιά θα ακούσουν ιστορίες, θα μυρίσουν μυρωδιές, θα γευτούν γλυκίσματα, θα δουν φιγούρες σκοτεινές και θα φτιάξουν το δικό τους θέατρο σκιών.  Με μπογιές, μαύρα χαρτόνια, καλαμάκια και χαρτόκουτα, φιγούρες και μικρά θέατρα σκιών που θα φανερωθούν μπροστά στα μάτια μας. Στο τέλος, οι γονείς θα μας βοηθήσουν να κόψουμε τις φιγούρες μας και για ανταμοιβή θα τους δώσουμε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα!

Ώρα: 11:00-12:30

Εισιτήριο: €10

Τo ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Πως μπορεί ένα ποδήλατο να γίνει ταυροκεφαλή;» για παιδιά 7-10ετών.

Η ταυροκεφαλή, που στην αρχαιότητα τη συναντάμε συχνά στις απεικονίσεις αγγείων και σε αγαλματίδια με λατρευτικό ή χρηστικό χαρακτήρα, εμφανίζεται ξανά το 1994 σε μουσεία μοντέρνας τέχνης από τον Picasso, ταράζοντας τα νερά...

Στο εργαστήρι αυτό θα γνωρίσουμε  καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης και θα αναζητήσουμε στα έργα τους θεότητες της αρχαίας Ελλάδας,  μοτίβα και σχήματα της Φοινικικής και Κυκλαδικής περιόδου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα εκθέματα του μουσείου, θα διαλέξουμε ένα από αυτά και θα το μεταμορφώσουμε σε μοντέρνο έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.

Ώρα: 11:00-13:00

Εισιτήριο: €12

Πληροφορίες: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7294220, www.cycladic.gr.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο  22 Δεκεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εργαστήριο «Ένα δώρο για τον καθένα, των Birdie και Rosalind Beardshaw», για παιδιά 2-4 ετών.

Ένα εργαστήρι-χριστουγεννιάτικη γιορτή με κατασκευές και πολλές εκπλήξεις. Μαζί μας η Δέσποινα Ισταμπουλουόγλου που με την κιθάρα της θα μας παίξει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης για παιδιά 4-8 ετών.

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Ώρα: 11:30-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 15€ (Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης).

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα γίνει το εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών  με στοιχεία messy και sensory play με θέμα «Χριστούγεννα με γιορτινές μελωδίες».

Εμπρός λοιπόν. Διαλέξτε το μουσικό οργανάκι που σας αρέσει και ελάτε να τραγουδήσουμε παρέα, όμορφα τραγούδια. Ξεχωριστές μουσικές απ΄όλο τον κόσμο, αντηχούν σε όλο το μουσείο και μας οδηγούν, σε ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι.

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 5 – 8 ετών «Αστερισμοί στην Επιστήμη και την Τέχνη».

Σας περιμένουμε σε ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό εργαστήριο. Μαζί θα παρατηρήσουμε τα αστέρια και τους πλανήτες. Θα δούμε πως οι καλλιτέχνες παρατήρησαν τον ουρανό και εμπνεύστηκαν διάσημα έργα τέχνης. Στο τέλος θα φτιάξουμε μια Χριστουγεννιάτικη κατασκευή εμπνευσμένη από όσα μάθαμε!

Ώρα: 11:00-12:30.

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα γίνει το πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών «Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χορωδιακά τραγούδια».

Παρέα θα τραγουδήσουμε, συνοδεία μουσικών οργάνων και θα δημιουργήσουμε ένα αυτοσχέδιο, χειροποίητο, μουσικό όργανο για να «βγούμε για κάλαντα»!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα, τηλ. 2103250341.

tags:


tags: